Entertainment

Petitie waarin Biden wordt gevraagd om YoungBoy vrij te laten ontvangt 50.000 handtekeningen

foto: YouTube: YoungBoy Never Broke Againfoto: YouTube: YoungBoy Never Broke Again
  1. Newschevron right
  2. Petitie waarin Biden wordt gevraagd om YoungBoy vrij te laten ontvangt 50.000 handtekeningen

Fans zijn het er niet mee eens dat NBA YoungBoy nog steeds vastzit en komen in opstand. Volgens hen zit de rapper al veel te lang achter de tralies en daarom roepen ze president Joe Biden op om hem vrij te laten.

Arrestatie

In maart werd NBA YoungBoy door FBI-agenten in Los Angeles gearresteerd. De rapper negeerde een stopteken van de politie en sloeg op de vlucht. Niet veel later werd hij alsnog opgepakt. In de auto werd een vuurwapen gevonden, maar het was onduidelijk van wie het wapen precies was.

Petitie

Een fan, die YB Supporter wordt genoemd, is een petitie begonnen met de titel 'Joe Biden Needs To Free NBA YoungBoy'. Inmiddels heeft de petitie al zo’n 50.000 handtekeningen ontvangen. "YoungBoy Never Broke Again werd 28 september 2020 met 16 anderen gearresteerd tijdens een clipshoot. De volgende dag werd hij vrijgelaten", begint de petitie. "Bijna 6 maanden later werd YoungBoy opnieuw het doelwit van een federaal arrestatiebevel met betrekking tot de eerste arrestatie."

'Operation Never Free Again'

De fan legt uit dat de arrestatie op 22 maart werd afgehandeld onder de codenaam 'Operation Never Free Again'. Wat volgens YB Supporter een eenvoudig arrestatiebevel had moeten zijn, werd uitgevoerd op een manier waardoor het leek alsof de rapper een verdachte was. "Hij vreesde voor zijn leven en sloeg daarom op de vlucht."

Rechtszaken

In de petitie wordt benadrukt dat YoungBoy geen 'bedreiging voor de samenleving' is. Ook noemen ze hem een 'goedhartige ziel die werd mishandeld en het doelwit was van de FBI en de politie van Louisiana. De eerstvolgende rechtszaken van de 21-jarige rapper zouden plaatsvinden op 18 en 19 oktober, maar de datums zijn nog niet officieel bevestigd.

Ster advertentie
Ster advertentie