Entertainment

Alicia Keys start fonds voor zwarte bedrijven van 1 miljard dollar

foto: YouTube: NFL
  1. Newschevron right
  2. Alicia Keys start fonds voor zwarte bedrijven van 1 miljard dollar

Alicia Keys bundelt de krachten met de Amerikaanse National Footbal League (NFL). Samen willen ze een fonds van 1 miljard dollar opzetten dat gericht is op de ondersteuning van black-owned businesses, dat meldt Billboard.

"We zien nu al de onrecht die om ons heen plaatsvindt. Als artiest denk ik altijd na hoe ik mijn platform kan gebruiken om raciale gelijkheid te bevorderen. Dit fonds is een van de antwoorden. Ons doel is om Black America krachtiger te maken door te investeren in zwarte bedrijven, zwarte investeerders, instellingen, ondernemers, scholen en banken. Op die manier creëren we een duurzame oplossing", dat vertelt Keys aan Billboard.

De afgelopen maanden ontving de zwarte community steun middels mooie woorden en grote protesten, maar Keys wilde een stapje verder gaan. Een gerichte aanpak dat verder gaat dan een eenmalige donatie. Het fonds wordt ingezet voor groei en ontwikkeling. Eén miljard dollar is veel geld, maar is volgens Keys nog steeds niet genoeg om het economische verschil te dichten. "De volgende stap is andere sectoren bereiken en ze uit te nodigen om te investeren in raciale rechtvaardigheid."

"We zijn er nog lang niet"

Het statement kwam tegelijk met de bekendmaking van haar optreden tijdens het kick-off evenement van het NFL-seizoen 2020. De protesten waren volgens Keys pas het begin om mensen bewust te maken van het racisme en de onrecht in Amerika. Met haar optreden wil ze dit bewustzijn vergroten en er iets tastbaars van maken. Maar de wereld is er nog lang niet, volgens Keys, en daarom hoopt ze dat dit dit fonds een mooi voorbeeld is voor andere sectoren om hier aan bij te dragen.

Bekijk hieronder het nieuwe nummer van Alicia Keys 'Love Looks Better' tijdens de kick-off.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie