Entertainment

Shakira over leven na breuk met Piqué: "Ik heb genoeg aan mezelf"

foto: Las Estrellas
  1. Newschevron right
  2. Shakira over leven na breuk met Piqué: "Ik heb genoeg aan mezelf"

In juni vorig jaar maakten Shakira en voormalig FC Barcelona-speler Gerard Piqué bekend dat ze na elf jaar uit elkaar gingen. Hoewel het stuklopen van een huwelijk vaak erg moeilijk is, zegt Shakira dat ze geen partner nodig heeft in haar leven om zich compleet te voelen. Dat vertelt de 46-jarige zangeres in een interview met de Mexicaanse televisiezender Canal Estrellas.

"Niet alle dromen komen uit"

Naar eigen zeggen voelt Shakira dat ze 'compleet' is en hebben vrouwen geen man nodig om het gevoel te hebben dat ze compleet zijn. Wel zegt ze dat ze altijd de droom heeft gehad om een gezin te hebben dat samen in hetzelfde huis woont. "Niet alle dromen komen uit, maar het leven vindt altijd een manier om dat op de een of andere manier te compenseren. Ik heb vandaag de dag genoeg aan mezelf en ik geloof dat een vrouw er sterker van wordt als ze tegenslagen heeft gehad in het leven. Dat komt vooral omdat je je eigen zwaktes leert kennen en die accepteert."

Uit elkaar

Shakira en Piqué besloten vorig jaar een punt te zetten achter hun huwelijk. Al snel kwamen de geruchten naar buiten over overspel van Piqué. Shakira reageerde nooit op die geruchten in de media, maar zingt er wel over in bepaalde nummers, zoals het in oktober verschenen Monotonía.

Emotioneel afhankelijk

De zangeres vertelt dat ze nooit had gedacht dat ze zo sterk kon zijn na de breuk met Piqué. Zo had ze in het verleden vaak het gevoel dat ze emotioneel afhankelijk was van een man. "Ik ben nu afhankelijk van mezelf en bovendien heb ik twee kinderen die op me rekenen. Daardoor moet ik sterker dan een leeuwin zijn."

Opluchting

Shakira bespreekt in het interview ook de veelbesproken track BZRP Music Session #53. Op het nummer haalt de Colombiaanse hard uit naar haar ex-man. Volgens haar was het een enorme opluchting om haar gevoelens van zich af te schrijven op het nummer. "Het was een opluchting die nodig was voor mijn herstel en genezing van de pijn. Het nummer gaf me de mogelijkheid om me te uiten en te denken aan de pijn die ik voelde en dat ik vond ik belangrijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie