Entertainment

David Beckham staat 13 uur in de rij om afscheid te nemen van koningin Elizabeth

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. David Beckham staat 13 uur in de rij om afscheid te nemen van koningin Elizabeth

David Beckham heeft gisteren meer dan dertien uur in de rij gestaan om afscheid te nemen van koningin Elizabeth, meldt Sky News. De oud-voetballer raakte vrijdagmiddag zichtbaar geëmotioneerd toen hij voor de kist van koningin Elizabeth in Westminster Hall stond.

Voorkeursbehandeling

Beckham had wegens zijn bekendheid de mogelijkheid om de rij over te slaan, maar hij wilde geen voorkeursbehandeling. Tijdens het wachten heeft hij de tijd genomen om met de mensen in de rij te praten. "Het is heel bijzonder om hun verhalen te horen", zei hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Selfies

De komst van de oud-voetballer bleef niet onopgemerkt. Honderden mensen wilden met Beckham op de foto en Beckham nam dan ook de tijd om selfies met hen te maken. Daar werd op Twitter al snel melding van gemaakt. "De rij staat nu vol met mensen die David Beckham proberen te fotograferen en vergeten om verder te gaan. Het is waanzin", schreef een omstander in een tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

God save the Queen

Beckham, die tegenwoordig eigenaar is van het Amerikaanse Inter Miami, keek terug op de momenten waarop hij zich verbonden voelde met koningin Elizabeth. "Elke keer dat we op het veld stonden in het shirt van de nationale ploeg, ik de band om mijn arm droeg en we 'God save the Queen zongen'", zei Beckham tegen de Engelse televisie. "Dat betekende heel veel voor ons. Het was iedere keer iets bijzonders. Dit is een moeilijk moment voor de natie en voor mensen wereldwijd. Dit wordt overal gevoeld."

Maar een specifieke ontmoeting met de koningin heeft een speciaal plekje in het hart van Beckham. "Het bijzonderste moment voor mij was toen ik mijn lintje kreeg. Ik nam mijn grootouders mee die heel koningsgezind waren. Ik prijs mij gelukkig dat ik een paar momenten in mijn leven in de buurt van de koningin mocht zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie