OMG

Dubbelganger queen Elizabeth gaat 'uit respect' met pensioen

foto: Shutterstock/Paolo Bona
  1. Newschevron right
  2. Dubbelganger queen Elizabeth gaat 'uit respect' met pensioen

Mary Reynolds stopt als lookalike van koningin Elizabeth, nadat de queen afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd overleed. De 89-jarige dubbelganger vertelt aan de BBC dat ze het niet gepast vindt om nog op te treden als de koningin.

Werk als lookalike

Mary krijgt al sinds haar zeventiende te horen dat ze op koningin Elizabeth lijkt. In 1988 begon ze met werken als lookalike van de koningin. Ze trad regelmatig op in films en op televisie. Het besluit om te stoppen noemt ze "erg verdrietig". De outfits die ze als Elizabeth droeg, bewaart ze en blijft ze dragen als ze "iets speciaals" heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Regelmatig in de buurt

De lookalike en de koningin hebben elkaar nooit ontmoet, maar Mary is wel geregeld bij haar evenbeeld in de buurt geweest. "Ik was in de Mall toen ze trouwde en ik was net buiten de Mall voor haar kroning", vertelt Mary. "Ik sliep ’s nachts met mijn vriend in tentjes op de weg. We werden erg nat maar hadden veel geluk omdat een van de gebouwen daar een radio had, dus we hoorden eigenlijk de hele dienst."

Overlijden koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth is op donderdag 8 september overleden in Schotland. Ze zat meer dan 70 jaar op de troon. In 1952 werd ze op 25-jarige leeftijd koningin. Miljoenen mensen rouwen om de dood van de Britse koningin, maar haar overlijden wordt niet door iedereen betreurd. Velen zijn namelijk kritisch over de rol die de koningin had met betrekking tot het Britse kolonialisme. Meer daarover lees je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie