FunX

Afroshop van Elizabeths moeder keer op keer vernield: "Het is echt treiteren"

foto: Instagram @jeliscab
  1. Newschevron right
  2. Afroshop van Elizabeths moeder keer op keer vernield: "Het is echt treiteren"

De moeder van Elizabeth heeft een afroshop in Leeuwarden die onlangs voor de zoveelste keer is vernield. Er werden bakstenen door de ruiten gegooid en eerder werd de gevel besmeurd met poep. Dat schreef Elizabeth in een Instagrambericht, dat al snel massaal werd gedeeld. In Start met Fernando vertelt ze wat die pesterijen met haar en haar moeder doen en hoe de politie hierop reageert.

Elizabeth over de vernielde afroshop van haar moeder: ‘’Er werd ontlasting op de ramen gesmeerd’’

Aangifte heeft geen zin

Elizabeth vertelt dat haar moeders winkels - ze heeft er twee - al jarenlang het doelwit zijn van getreiter en vandalisme. "Het is altijd de ramen stukgooien, de deuren vernielen en er is ook een aantal keer iets gestolen. Maar het is vooral pestgedrag." Als ze hier vervolgens mee naar de politie gaan, levert dat niet veel op. "Het is altijd hetzelfde verhaal", vertelt Elizabeth. "Ze zeggen 'u hoort van ons', om vervolgens niks meer te horen."

Dader onbekend

Na de aanval van deze week heeft de politie voor het eerst een bericht geplaatst op Twitter met daarin een oproep voor getuigen. "Dat hadden ze nog nooit eerder gedaan, ook niet toen er bloed en vingerafdrukken waren gevonden." Wie er achter de vernielingen zitten, weten Elizabeth en haar moeder niet. "We hebben geen idee. Ik denk niet dat het telkens dezelfde persoon is, maar de laatste keren wel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Positief

Elizabeth is het helemaal beu, maar haar moeder blijft opvallend positief. "Zij probeert altijd dingen zelf op te lossen, zeker omdat ze niks aan de politie heeft. Ze zegt altijd: 'Kalmeer, het is goed, ik los het wel op'." Zo maakte ze destijds zonder foto's te maken of de politie in te schakelen zelf de ramen schoon toen die besmeurd waren met ontlasting. "Ik denk dat ze het wel echt beu is, maar ze weet gewoon niet meer wat ze moet doen."

Inzamelingsactie

Door de situatie op Instagram te delen, hoopt Elizabeth dat de zaak meer aandacht krijgt. "Al jaren levert ze zoveel van haar fysieke gezondheid in voor haar afroshop en ze wordt al jaren gepest door een stelletje onopgevoede hooligans", schrijft ze in het bericht. "Een afroshop starten in Leeuwarden is al een uitdaging op zich, laat staan twee, maar iemand wil ons nogmaals laten zien dat we niet gewenst zijn."

Nu het verhaal wordt gedeeld op social media, hoopt Elizabeth ook dat de politie onder druk wordt gezet om wel actie te ondernemen. "En dat mensen in de omgeving alert worden en opletten of ze iets hebben gezien of gehoord." Ze is ook een inzamelingsactie gestart. Met het opgehaalde geld wil ze haar moeders winkel voorzien van rolluiken en beveiligingscamera's.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie