Up 2 Date

Kapperszaak vernield na illegale sinterklaasintocht in Breda

foto: Screenshot @theartofhustle.entfoto: Screenshot @theartofhustle.ent
  1. Newschevron right
  2. Kapperszaak vernield na illegale sinterklaasintocht in Breda

De kapperszaak The Art Of Hustle in Breda werd vernield na een illegale sinterklaasintocht die afgelopen weekend plaatsvond. Naast dat de ruiten van de zaak werden ingegooid, kreeg de eigenaar ook nog racistische uitspraken naar zijn hoofd geslingerd.

In de wijk Tuinzigt in Breda vond een illegale sinterklaasintocht plaats die diende als 'protestintocht'. Alle pieten waren zwart geschminkt en er werd geen anderhalve meter afstand gehouden. Roberto Nefuani, eigenaar van The Art Of Hustle, vertelt aan BN De Stem dat er mensen riepen: "Het zijn apen en Zwarte Pieten daarbinnen." Op een gegeven moment stormden vijftien man binnen, waarvan sommigen een bivakmuts droegen. Er zou tijdens de illegale optocht met een ei zijn gegooid naar een volwassen man in pietenkostuum en de groep dacht dat die persoon in de kapperszaak zou zitten.

Ruiten ingegooid

Nefuani heeft de boze mannen weten te sussen, maar kwam er 's avonds achter dat zijn ruiten waren ingegooid. "Ik weet haast zeker dat het incident van de vorige dag hiermee te maken had. Zo’n verhaal gaat als een lopend vuurtje in deze wijk. Daar moet op gehandeld zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teleurgesteld

De kapper laat op Instagram weten dat hij teleurgesteld is in de gemeente en politie die hem niet bijstonden. Hij begrijpt niet waarom zij niks hebben gedaan tijdens de illegale intocht. Toch gaat Nefuani weer vol positieve moed door. Er zitten weer nieuwe ruiten in zijn winkel, dus hij kan weer beginnen met knippen. "Waarschijnlijk komen de kinderen van de boze volwassenen dan ook weer langs, gewoon omdat ze het hier zo gezellig vinden om rond te hangen. En natuurlijk om geknipt te worden."

Genoeg is genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie