Entertainment

Fat Joe: "Beef met 50 Cent heeft me 20 miljoen dollar gekost"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Fat Joe: "Beef met 50 Cent heeft me 20 miljoen dollar gekost"

In geen enkel ander genre zijn ruzies, oftewel beefs, zo veelvoorkomend als in hiphop. Vaak betekent dit dat één van de betrokken rappers aan het kortste eind trekt, zo ook Fat Joe. De rapper kon een lucratieve deal met het Jordan-merk namelijk op zijn buik schrijven vanwege zijn beef met 50 Cent halverwege de jaren 00. De inkomsten die hij misliep? Een forse 20 miljoen dollar.

VMA's

Joey Crack, zoals de rapper ook wel genoemd wordt, doet de onthulling over de misgelopen deal in zijn gloednieuwe autobiografie The Book of Jose. Volgens de rapper kon hij 20 miljoen dollar gedag zwaaien na de MTV Video Music Awards (VMA's) in 2005. De rapper mocht bij de VMA's een prijs uitreiken. Tijdens de uitreiking zei Joe snerend: "Ik wil de mensen thuis graag meegeven dat ik me heel veilig voel, vanwege de aanwezigheid van de politie dankzij G-Unit (de voormalige rapgroep van 50 Cent, red.)."

Uiteraard liet 50 Cent niet over zich heen lopen en haalde hij keihard uit naar Joe gedurende zijn optreden bij de VMA's. Tijdens zijn optreden met G-Unit-artiesten Tony Yayo en Mobb Deep noemde hij Fat Joe een "p*ssy" en een "f*ck boy".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We gaan nu vechten"

Wat velen echter niet weten is dat Fat Joe tijdens de prijsuitreiking uithaalde naar 50 Cent, omdat 50 hem kort daarvoor uit de tent probeerde te lokken. "Tijdens de reclame kwam 50 Cent uit zijn stoel en begon hij door de zaal te lopen", schrijft Joe. "Hij begon naar me te zwaaien en het was alsof hij me uitdaagde om van het podium af te komen om de confrontatie op te zoeken, maar ik gaf hem totaal geen aandacht." Het had niet veel gescheeld of de twee gingen met elkaar op de vuist. "50 kwam zelfs het podium op. Hij stond een aantal meters van mij vandaan en ik zei tegen mezelf: oké, we gaan nu vechten, het gaat hier bij de VMA's gebeuren."

Toch geen vechtpartij

Van een vechtpartij op het podium is het nooit gekomen, maar kort na de VMA's ontstond er wel een gespannen situatie toen Joey en 50 Cent, omringd door hun entourages, elkaar tegen het lijf liepen. Gelukkig was de politie in de buurt om ervoor te waken dat de situatie van kwaad tot erger ging.

Enorme schade

Hoewel Fat Joe zijn best heeft gedaan om een heftige confrontatie af te wenden, was de enorme schade al verricht. Michael Jordan belde hem namelijk hoogstpersoonlijk met het nieuws dat hij een streep moest halen door de deal met het Jordan-merk. "Ik zou de eerste artiest worden die zou samenwerken met Jordan. Van alle bekendheden droeg ik altijd de meest exclusieve Jordans. Ik ben goede vrienden met Michael Jordan. Ik heb zes keer met hem gezeten om te brainstormen over designs voor de Fat Joe Jordans. Maar na de VMA's sloeg Mike de deal af."

Sneakerdeal gecanceld

Michael Jordan legde uit waarom hij de deal met Fat Joe niet kon doorzetten. "Je weet dat ik je liefheb Joe, maar je bent nu te controversieel. Ik wilde het heel graag doorzetten, maar ik heb niets met rapbeefs. Met al deze controverse moeten we de sneaker helaas cancelen", zou de basketballegende hebben gezegd volgens de rapper.

Nog meer geld misgelopen

Helaas kon Joe vanwege alle controverse dus geen 20 miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening. "Dat was het einde. Ik liep niet alleen 20 miljoen dollar mis, maar ook andere deals vanwege mijn beef met 50. Ik werd niet meer geboekt op shows waar 50 Cent ook optrad. Iedereen moest ons gescheiden gehouden. Het lot wilde echter dat we elkaar na de VMA's jaren niet meer zagen."

Strijdbijl begraven

Zeven jaar na de VMA's besloten Fat Joe en 50 Cent eindelijk de strijdbijl te begraven en sindsdien zijn de twee goede vrienden. Zo postte Joe in juli van dit jaar nog een bericht op Instagram waarin hij 50 Cent feliciteerde met zijn verjaardag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie