Entertainment

Fat Joe openhartig over pestverleden: "Ik huilde iedere dag urenlang"

foto: YouTube: A&E
  1. Newschevron right
  2. Fat Joe openhartig over pestverleden: "Ik huilde iedere dag urenlang"

Joseph Antonio Cartagena, beter bekend als rapper Fat Joe, heeft in de eerste aflevering van Origins of Hip Hop van A&E een boekje opengedaan over zijn verleden waarin hij hevig gepest werd. De rap-icoon vertelt over de periode waarin hij zichzelf zag veranderen in Joey Crack, de bijnaam die hij tot op de dag van vandaag draagt.

Eng

Joseph vertelt dat hij vanaf zijn tweede levensjaar al 'Fat Joe' genoemd werd. Hij was van jongs af aan al groter dan andere kinderen. "Maar toen ik op de middelbare school zat, werd ik iedere dag gepest. Weet je, ik ga niet liegen, het was eng om iedere dag uit het klaslokaal te kijken en te zien dat er twintig jongens klaarstonden om me in elkaar te slaan", vertelt hij openhartig. Volgens Joe waren het geen eerlijke vechtpartijen. "Ze hebben me nooit een eerlijke kans gegeven. Ze besprongen me altijd met zijn allen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leonard

Joe herinnert zich dat hij in ieder geval één goede vriend had in die periode, waarmee hij allerlei leuke activiteiten deed, zoals het spelen van videogames. Op een dag vroegen de pestkoppen aan zijn vriend, Leonard, waarom hij met Joe omging. Hij antwoordde daarop dat Joe zijn vriend was.

"De pestkoppen zeiden vervolgens: 'Nou, als je hem niet samen met ons in elkaar slaat, gaan we jou ook elke dag in elkaar slaan'. Toen besloot Leonard hun kant te kiezen", vertelt Joe. "Mijn vriend Leonard besprong mij samen met hen. Ik ben toen naar huis gegaan en ik heb zoveel uren gehuild."

Joey Crack

Volgens Joe was 'het verraad' van Leonard een kantelpunt in zijn leven. "Ik had een zwarte hoodie, een zwarte spijkbroek en zwarte Timberland-chukka's aan. Iedere keer dat ik mijn chukka's vastknoopte, dacht ik: het kan me geen f*ck schelen. Ik zweer het: iedereen kan 'het' krijgen. Dat was de geboorte van 'Joey Crack'." Door de tegenslagen op jonge leeftijd leefde Joe niet meer vanuit liefde, maar focuste hij zich er vooral op om voor zichzelf op te komen "Het voelde voor mij alsof ik vanaf die dag niks meer om iemand gaf. Iedereen kon 'het' krijgen. Mijn hart werd zwart die dag en ik verloor mezelf gewoon."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie