Entertainment

Famke Louise stopte op haar zestiende met school vanwege pesterijen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise stopte op haar zestiende met school vanwege pesterijen

Op haar zestiende begon Famke Louise met video's posten op YouTube en sindsdien is ze uitgegroeid tot een van de bekendste influencers in Nederland. De weg naar succes was niet altijd even makkelijk voor de 23-jarige influencer. Zo stopte ze op haar zestiende noodgedwongen met school vanwege pesterijen.

Haat op school

In het programma Geroezemoes vertelt Famke Louise voor het eerst openhartig over haar schoolperiode. Op haar zestiende kreeg ze online veel kritiek op haar prankvideo's, maar op een gegeven moment werd het zelfs zo erg dat ze op school werd lastiggevallen. "Op een gegeven moment kwam die haat dus ook naar school en gingen mensen gewoon op me spugen in de trappenhuizen. Dat is ook de reden dat ik destijds stopte met school en volledig voor mijn carrière wilde gaan."

Famke probeerde een jaar later weer een opleiding te volgen, waar de haat volgens haar wel meeviel. Desondanks besloot ze wederom te stoppen met school. "Ik volgde toen de opleiding schoonheidsspecialiste in Zwolle. Daar viel de haat wel mee, maar daar had ik weer last van mensen die op de deuren gingen bonken, dat ze me gingen volgen naar het lokaal of hun telefoons in mijn gezicht hielden. Toen had ik zoiets van: school is niks voor mij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Voor mezelf gaan'

De influencer vindt het jammer dat ze vanwege de pesterijen nooit haar school heeft kunnen afmaken. "Ik had ook heel graag mijn diploma willen halen net als ieder ander kind, maar dat werd me gewoon onmogelijk gemaakt." Wel geeft Famke aan dat ze destijds sterk in haar schoenen stond en vastberaden was om wat van zichzelf te maken. "Toen ik stopte met school ben ik echt voor mezelf gegaan en ben ik gaan ontdekken wat ik wil, wat ik leuk vind en waar ik wilde komen."

Ster advertentie
Ster advertentie