Entertainment

Roddelpraat gaat in hoger beroep tegen Famke Louise

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Roddelpraat gaat in hoger beroep tegen Famke Louise

Dennis Schouten en Jan Roos van juicekanaal Roddelpraat gaan in hoger beroep tegen Famke Louise. Vorige week bepaalde de rechter in een kort geding dat de presentatoren zich schuldig hebben gemaakt aan auteursrechtinbreuk en onrechtmatig handelen. Ze werden opgedragen om de desbetreffende aflevering van hun YouTube-serie, waarin ze zonder toestemming een onuitgebracht nummer van Famke lekken, offline te halen en een rectificatie te plaatsen.

Onjuiste beweringen

In de aflevering beweert Dennis Schouten aan de hand van de songtekst van de gelekte track dat Famke misbruikt zou zijn door Ali B. In een Instagramvideo liet de zangeres toen weten dat dit niet waar is. "Sterker nog, er is nog nooit iets gebeurd, er is nog nooit iets voorgevallen tussen mij en Ali." Ook vertelde ze dat die beweringen niet door Roddelpraat bij haar zijn gecheckt en dat ze van plan was juridische stappen te gaan ondernemen. Na de uitspraak van de rechter heeft Roddelpraat hun aflevering verwijderd.

Geld opgehaald voor hoger beroep

Omdat Roddelpraat het kort geding verloor, moesten ze de juridische kosten vergoeden die Famke heeft gemaakt. De presentatoren startten een crowdfundingsactie om die 27.000 euro bij elkaar te verzamelen. Het opgehaalde bedrag viel uiteindelijk hoger uit en nu zijn Schouten en Roos dus van plan om met dat geld in hoger beroep te gaan, zo lieten ze weten aan RTL Boulevard.

'Bewijs in handen'

"Het mooiste is dat we bewijs in handen hebben dat ons de zaak sowieso laat winnen. We schatten de kans om te winnen rond de 100 procent in", aldus Roddelpraat. Met dat bewijs doelen ze op een video waarop Famke de gelekte track al in 2020 op een feestje zou hebben laten horen. Daardoor zou er volgens de mannen geen sprake zijn geweest van privacyschending en/of auteursrechteninbreuk in hun YouTube-video.

Wanneer het hoger beroep plaats zal vinden, is niet bekend. Famke Louise heeft nog niet gereageerd op dit nieuws.

Privé

Famke gaf destijds op Instagram aan dat ze het desbetreffende nummer voor zichzelf had opgenomen nadat ze in 2020 brak met SPEC., het managementbureau van Ali en zijn vrouw Breghje "Als artiest schrijf je bepaalde dingen van je af, maar het is nooit de bedoeling geweest dat deze track online zou komen, want het was privé." Kort na het opnemen van het nummer is het tussen haar, Ali en SPEC. weer goed gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie