Up 2 Date

Famke Louise wint kort geding tegen Roddelpraat: video moet offline

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise wint kort geding tegen Roddelpraat: video moet offline

Famke Louise heeft vandaag het kort geding gewonnen dat ze had aangespannen tegen het juicekanaal Roddelpraat. In een aflevering van hun YouTube-serie werd zonder toestemming een onuitgebrachte track gelekt waarop Famke rapt over Ali B, haar voormalige manager. Die video moet nu offline gehaald worden en ook moet Roddelpraat een rectificatie posten.

Onwaarheden

Famke Louise liet in januari weten juridische stappen tegen Roddelpraat te overwegen. Dit nadat presentator Dennis Schouten in de aflevering aan de hand van de songtekst beweerde dat Famke misbruikt zou zijn door Ali B. Na het uitkomen van de spraakmakende aflevering van BOOS ging dit gerucht ook al rond. Toen werd onterecht beweerd dat Famke een van de slachtoffers zou zijn die door de voormalige The Voice-coach is verkracht.

In een Instagramvideo liet de zangeres weten dat dit niet waar is. "Sterker nog, er is nog nooit iets gebeurd, er is nog nooit iets voorgevallen tussen mij en Ali." Ook vertelde ze dat die beweringen niet door Roddelpraat bij haar zijn gecheckt.

Rechtzetten

Dennis Schouten en zijn collega Jan Roos zijn volgens de rechter schuldig aan auteursrechtinbreuk en onrechtmatig handelen. Ze moeten nu een bericht plaatsen waarin ze duidelijk maken dat hun eerdere uitspraken over Famke onjuist en ongegrond zijn. Ook moeten ze de juridische kosten die Famke heeft gemaakt vergoeden. Voor elke dag dat de Roddelpraat-video online blijft staan, geldt een boete van 10.000 euro per persoon.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Privé

Famke gaf destijds op Instagram aan dat ze het desbetreffende nummer voor zichzelf had opgenomen nadat ze in 2020 brak met SPEC., het managementbureau van Ali en zijn vrouw Breghje "Als artiest schrijf je bepaalde dingen van je af, maar het is nooit de bedoeling geweest dat deze track online zou komen, want het was privé." Kort na het opnemen van het nummer is het tussen haar, Ali en SPEC. weer goed gekomen.

Blij met de uitspraak

In haar Insta-story laat Famke weten blij te zijn met de uitspraak van de rechter. "Ik hoop dat Roddelpraat voortaan verantwoordelijkheid neemt en beter onderzoek verricht voordat ze zulke heftige uitspraken doen."

Ster advertentie
Ster advertentie