Entertainment

Fat Joe werkte met Biggie aan album met disstracks over Tupac

foto: lev radin (Shutterstock) / EPAfoto: lev radin (Shutterstock) / EPA
  1. Newschevron right
  2. Fat Joe werkte met Biggie aan album met disstracks over Tupac

Fat Joe en Biggie werkten samen aan een album, net voordat de raplegende uit Brooklyn overleed. Dat maakte Fat Joe bekend op Instagram Live tijdens een gesprek met Swizz Beatz en Timbaland. Op het album stonden ook tracks over Tupac, waarvan Fat Joe inmiddels blij is dat ze nooit zijn gedropt.

Disstracks over Tupac

"Je weet dat ik dingen zeg, Tim (Timbaland, red.), en ze zeggen altijd dat ik lieg of te veel zeg", begon Fat Joe. "Wist je dat ik aan een album heb gewerkt met Biggie?" Die vraag kwam als een verrassing voor Swizz Beatz en Timbaland, aangezien ze zichtbaar verbluft reageerden.

"We hebben aan ongeveer vijf nummers gewerkt. Hij (Biggie, red.) zei van: 'Jij bent de Latino don en ik de Black don.' We gingen helemaal los in die studio", vervolgde Fat Joe. Aangezien hij in eerste instantie al aangaf dat mensen zeggen dat hij liegt, wilde Fat Joe nog duidelijk maken dat dat niet het geval is: "Het is geverifieerd door Puff Daddy", voegde de rapper aan zijn verhaal toe.

"Ik zal eerlijk zijn, in die tijd disten we Tupac veel, maar die shit had nooit het daglicht mogen zien. En gelukkig gebeurde dat niet, aangezien ze allebei zijn overleden. Maar goed, ik heb écht met The B.I.G. gewerkt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verzuz-battle tussen Biggie en Tupac

Eerder dit jaar maakte Swizz Beatz, die samen met Timbaland de bedenker is van de Verzuz-battles, nog bekend dat het zijn grote droom is om een battle tussen Tupac en Biggie mogelijk te maken. In het programma Jalen & Jacoby vertelde hij: "Ik wil uitzoeken hoe we Pac en Biggie kunnen doen op een manier waarop mensen het echt leuk gaan vinden."

Ook Timbaland was enthousiast over dat idee en haakte daar vervolgens enthousiast op in: "I got you! Ik heb daar een idee voor. Ik bel je later!"

To be continued...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie