Naar homepage
Entertainment

Moeder Nicki Minaj eist schadevergoeding van 150 miljoen dollar voor doodrijden echtgenoot

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Moeder Nicki Minaj eist schadevergoeding van 150 miljoen dollar voor doodrijden echtgenoot

Robert Maraj, de vader van Nicki Minaj, overleed vorige maand na een aanrijding in Mineola, New York. Een maand na het dodelijke incident spant Carol Maraj, de moeder van Nicki, een rechtszaak aan tegen Charles Polevich (70), de man die is aangeklaagd voor zijn betrokkenheid bij het vluchtmisdrijf. Ook eist de familie Minaj een schadevergoeding van 150 miljoen dollar. Dat meldt de advocaat van Carol in een statement.

Verdachte

De politie van Nassau County deed uitgebreid onderzoek naar de verdachte. Vijf dagen na het misdrijf werd de 70-jarige Charles Polevich opgepakt, omdat hij ervan beschuldigd werd te zijn weggereden zonder 911 te bellen. Bovendien zou Polevich hebben gesjoemeld met het bewijsmateriaal. Uiteindelijk werd hij toch onschuldig verklaard en op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis.

Carol Maraj accepteerde deze uitspraak niet en besloot een rechtszaak aan te spannen bij het Hooggerechtshof van de staat New York. Volgens Benjamin Crump, de advocaat van Carol, was Polevich niet alleen onverantwoordelijk en nalatig, maar vooral bezig met het vluchten, in plaats van het zoeken naar hulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Statement van de advocaten

Crump benadrukt in een statement dat het gedrag van Polevich crimineel, laf en immoreel was. ''We zullen hem verantwoordelijk houden voor zijn roekeloze acties die hebben geleid tot de dood van Robert Maraj.''

Op de verklaring van Crump reageerde Gann, Polevich's advocaat met: ''Polevich heeft zijn medeleven en condoleances betuigd aan de familie Maraj. Er moet nog worden vastgesteld of er bij het ongeval sprake was van nalatigheid en in welke mate. Ik wil daaraan toevoegen dat het geëiste bedrag op zijn zachtst gezegd schokkend is en ik denk dat het op geen enkele manier redelijk is."

Ster advertentie
Ster advertentie