Music

Nicki Minaj voor meer dan 200 miljoen dollar aangeklaagd voor 'stelen' van track

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj voor meer dan 200 miljoen dollar aangeklaagd voor 'stelen' van track

Nicki Minaj wordt voor meer dan 200 miljoen dollar aangeklaagd voor het 'stelen' van de track Rich Sex. Een rapper uit Queens claimt dat hij de superster een track liet horen die zij vervolgens 'stal' voor haar album.

'gestolen'

Jawara Headley (artiestennaam: Brinx Billions) claimt dat hij Nicki in 2016 zijn versie van Rich Sex liet horen waarna de track 'gestolen' werd. Uit documenten, bemachtigd door TMZ, zou blijken dat Nicki de rapper toen vertelde dat de track het enorm goed zou kunnen doen en dat het een wereldwijde hit zou worden. Vervolgens zou Nicki volgens Headley de track hebben gestolen om te gebruiken voor haar album Queen.

Wel in de credits

Opvallend genoeg staat Headley wel in de credits als een van de schrijvers van Rich Sex. Volgens Headley zou hij echter de credits moeten krijgen als auteur, schepper, componist, schrijver en producent van Rich Sex. Nicki zou namelijk specifieke teksten hebben overgenomen zoals "It ain't such a thing as broke and handsome" naast vele andere muzikale gelijkenissen.

Oude maatjes

De twee kennen elkaar volgens Headley al sinds 2007, toen zij elkaar leerden kennen via MySpace. De rapper is echter te boos op zijn oude maatje voor het stelen van zijn muziek. Daarom klaagt hij haar samen met Universal Music Group, Young Money en Cash Money aan voor meer dan 200 miljoen dollar aan schade.

Beluister hier de versie van Headley en hieronder de track van Nicki om zelf een oordeel te vellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie