Entertainment

Lauryn Hill reageert op kritiek dat ze altijd laat is: "Jullie hebben geluk dat ik op het podium sta"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Lauryn Hill reageert op kritiek dat ze altijd laat is: "Jullie hebben geluk dat ik op het podium sta"

Het is inmiddels algemeen bekend dat Lauryn Hill doorgaans veel later dan gepland het podium op komt wandelen bij haar concerten. Het weerhoudt bezoekers er echter niet van om hun onvrede te uiten tijdens haar shows. Ook afgelopen weekend was het in Los Angeles weer raak toen de zangeres enkele uren te laat kwam. In plaats van zich te verontschuldigen, beet ze keihard van zich af.

God's plan

Ter viering van het 25-jarige jubileum van haar klassieke debuutalbum The Miseducation of Lauryn Hill gaat Lauryn Hill verschillende podia in de VS af. Afgelopen zaterdag deed de zangeres Los Angeles aan, waar het publiek het totaal niet op prijs kon stellen dat ze wéér te laat was. Hill liet echter meteen weten dat ze niet gediend was van kritiek. "Yo, jullie hebben geluk dat ik elke avond op het podium sta", vertelt ze. "Ik doe dit niet omdat iemand me dit laat doen. Ik sta hier namens God. God laat mij dit doen en Hij is degene die mij omringde met familie toen niemand mij steunde."

Ook haar voormalige platenmaatschappij krijgt ervan langs tijdens haar tirade. Zo zegt Hill dat ze haar niet voldoende hadden gesteund toen haar debuutalbum in 1998 wereldwijd een megasucces. "Toen het album zoveel exemplaren verkocht, vroeg niemand aan me: 'Hey, zou je nog een plaat willen maken?' Dus ben ik maar blijven touren met hetzelfde album, steeds opnieuw, omdat we overlevenden zijn. En niet zomaar overlevenden, we floreren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Geen aan- en uitknop"

Het is niet de eerste keer dat Lauryn Hill fans te woord staat over haar gewoonte om altijd maar te laat te komen. In 2020 liet ze middels een Facebookpost weten dat haar gedrag niet het gevolg is van nalatigheid. "Ik heb geen aan- en uitknop. Ik ben op mijn best als ik uitgerust ben, open sta en me vrij genoeg voel om mezelf zo eerlijk mogelijk te uiten. Maar het valt niet mee om mijn eigen energiestroom synchroon te laten lopen met de klok", aldus de zangeres.

Ster advertentie
Ster advertentie