Entertainment

Appa geeft aan al een jaar gestopt te zijn met muziek: “Was nooit gelukkig”

foto: YouTube: JeSuisNasser
  1. Newschevron right
  2. Appa geeft aan al een jaar gestopt te zijn met muziek: “Was nooit gelukkig”

Appa staat bekend als een persoon die zijn hart op zijn tong heeft. Dat is met zijn muziek nooit anders geweest. In de jaren dat hij actief was, kaartte hij in zijn muziek verschillende maatschappelijke problemen aan. Hoewel de artiest uit Amsterdam-Noord de afgelopen drie jaar niet echt actief was, heeft hij bij interviewer JeSuisNasserr aangegeven al een jaar geleden gestopt te zijn met muziek.

Nooit een goed gevoel gehad

De 41-jarige Appa brak in 2002 door als rapper van THC. Rond 2006 besloot Appa solo verder te gaan en zo leerde heel Nederland hem kennen als een artiest die niet bang was om zijn mening te geven. De ex-artiest sprak heel vroeg in zijn carrière over de situatie in Palestina. Toch voelde Appa zich vanaf het begin al niet lekker over het feit dat hij muziek maakte. Hierover vertelde Appa: “Het artiestenleven zat me vanaf het begin al niet lekker. Mijn ouders wilden niet dat ik muziek maakte en toch deed ik het.”

Comfortabel

Fijn voelde Appa zich nooit in de muziekindustrie. Desondanks bleef hij toch langer dan tien jaar actief in de muziekwereld. “Het was voor mij als jonge jongen moeilijk om ermee te stoppen. Ik verdiende geld en ging mee met mijn successen.” Hierdoor belandde Appa naar eigen zeggen in een rollercoaster die uiteindelijk tot een eind kwam. “Ze hebben me uitgekotst omdat ik te eerlijk was.”

Muziek verwijderd

Naast dat Appa definitief gestopt is, heeft hij ook het meeste van zijn muziek offline gehaald. Zo ging hij bij Top Notch langs om te vragen of ze zijn muziek van het internet wilde halen. Top Notch stemde in en haalde zijn debuutalbum Straatfilosoof van YouTube. De nummers die niet van hemzelf zijn en waar hij een gastbijdrage levert, kan hij echter niet verwijderen. “Ik heb keuzes gemaakt in het verleden die ik nu niet meer terug kan draaien. Toch heb ik waar ik kon mijn verantwoordelijkheden genomen.”

Hoogmoed

Op de vraag of Appa nog advies heeft voor mensen die door willen blijven gaan was Appa duidelijk. Hij vertelde dat hoogmoed voor de val komt en dat het belangrijk is om niet te vliegen. In de aflevering met JeSuisNasserr noemde Appa ook een voorbeeld van een rapper bij wie het mis is gegaan. “Kijk naar (…), die was misschien wel de nummer één. In een dag is alles voor hem ingestort.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie