Naar homepage
Entertainment

Romy Monteiro zegt sorry na racistisch 'grapje'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Romy Monteiro zegt sorry na racistisch 'grapje'

Romy Monteiro heeft publiekelijk haar excuus aangeboden nadat ze een racistische 'grap' deelde op social media. De 28-jarige musicalster zegt dat ze haar actie betreurt en niet goed kan praten.

Shin Shan

Romy deelde een foto vanaf het terras met haar vriend Jasper in haar Instagram Stories. Op de foto zijn haar ogen een beetje dichtgeknepen en bij de foto schreef ze: "Aziatische afkomst was meer dan ooit zichtbaar. Maar nee, echt jongens, ik heb geen Aziatische roots. I wish. Ook al zie ik er daar uit als Shin Chan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

Die opmerking schoot bij volgers in het verkeerde keelgat. "Ik had dit niet van jou verwacht", schrijft iemand. Een ander reageert: "Denken mensen dan echt niet na wanneer ze iets plaatsen?"

Excuus

Inmiddels heeft Romy gereageerd op alle ophef. "Dit voelde voor mij als een oprechte, onschuldige grap", schrijft ze in haar Instagram Stories. "Ik heb dit niet door gehad, maar als ik het terug lees en mij überhaupt verdiep in Aziatisch-racisme, is mijn actie echt te betreuren en niet goed te praten. Bij deze mijn oprechte excuses. Ik ben mij hier nooit bewust van geweest maar weet nu beter. Laten we van elkaar leren en naar elkaar luisteren."

Ster advertentie
Ster advertentie