Entertainment

Jay-Z derde rapper die is opgenomen in Rock & Roll Hall of Fame

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jay-Z derde rapper die is opgenomen in Rock & Roll Hall of Fame

Na Tupac en The Notorious B.I.G. is Jay-Z de derde rapper die is opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. De 51-jarige artiest vindt het 'een ongelooflijke eer' dat hij zaterdag is toegevoegd aan de eregalerij in de Amerikaanse stad Cleveland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speech

"Toen we jong waren, hadden we nooit gedacht dat we konden worden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame", vertelt Jay-Z in zijn speech. "Er werd ons verteld dat hiphop een rage was. Maar net als punkrock was het voor ons een subcultuur, met zijn eigen helden."

Inspiratie

De rapper hoopt een inspiratiebron te zijn voor jongeren. "We hebben het hier in Ohio voor elkaar gekregen. Dat laat me de kracht van hiphop zien, de kracht van helden als Michael Jordan, Kendrick Lamar, Big Daddy Kane en LL Cool J, die me lieten zien dat deze dingen mogelijk zijn. Hopelijk laat ik de volgende generatie zien dat alles mogelijk is."

Museum

Niet alleen Jay-Z, maar ook Tina Turner, Foo Fighters, Carole King, The Go-Go's en Todd Rundgren krijgen een plekje in het museum. De zes gelukkigen werden geselecteerd door een groep van duizend muzikanten, experts en critici. Voor een plek in de Rock & Roll Hall of Fame kom je niet zomaar in aanmerking. Een artiest moet minstens 25 jaar geleden muziek hebben uitgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie