Entertainment

Japanse modeontwerper Kenzo Takada overleden aan gevolgen coronavirus

foto: Burcu Ergin / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Japanse modeontwerper Kenzo Takada overleden aan gevolgen coronavirus

Kenzo Takada is op 81-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Parijs overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dit maakte een woordvoerder van het merk zondag bekend aan het Franse persbureau AFP.

De kans is groot dat je het merk Kenzo kent van de iconische sweaters en t-shirts met een kleurrijke tijgerkop en een groot Kenzo-logo.

Geliefd bij beroemdheden

Kenzo Takada woont als sinds de jaren zestig in Parijs. Hij staat bekend om zijn kleurrijke ontwerpen met grafische prints. Hij ontwierp gedurende zijn carrière ruim achtduizend stukken. Zijn kleding was geliefd bij verschillende beroemdheden, zoals Rita Ora, Hailey Baldwin en Dua Lipa.

Label kenzo

De Japanse ontwerper werd geboren in 1939 in Himeij in de Japanse regio Kensai. Na de dood van zijn vader, begon hij in 1958 aan een opleiding aan het Bunka Fashion College in Tokyo. Takada kwam in 1965 met de boot naar Parijs en startte in de jaren '70 zijn label Kenzo op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pensioen

In de eerste instantie heette zijn bedrijf 'Jungle Jap', maar zijn eigen voornaam klonk beter. Takada was de eerste Japanner die een groot modelabel opzette in Frankrijk. In 1993 verkocht hij zijn merk aan het bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy. Hij ging in 1999 met pensioen, maar 5 jaar later ging hij weer aan het werk als interieurontwerper. Hij lanceerde afgelopen januari nog K3, een nieuw interieurmerk.

Parijs rouwt

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo schreef op Twitter: "Wat een createur! Hij gaf kleur en licht een plaats in de mode. Parijs rouwt om een van haar zoons. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie, dierbaren en iedereen die van hem hield."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie