Entertainment

Oprah voor het eerst in 20 jaar niet op eigen cover: maakt plaats voor Breonna Taylor

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Oprah voor het eerst in 20 jaar niet op eigen cover: maakt plaats voor Breonna Taylor

Oprah Winfrey staat voor het eerst in twintig jaar niet op de cover van haar eigen blad The Oprah Magazine. Dat onthulde de talkshowkoningin donderdag op Instagram, waarop ze gelijk de nieuwe coverster onthulde: Breonna Taylor.

}

breonna taylor

In het september-nummer staat Breonna Taylor op de cover. De 26-jarige Amerikaanse werd in maart in haar huis door de politie doodgeschoten. Wat er precies gebeurd is kun je onder andere hier lezen. Bij de foto van de cover op Instagram legt Oprah uit waarom Breonna op de cover staat. "Ze was net als ik en net als jij. Net als iedereen die onverwachts sterft, had ze plannen. Plannen voor een toekomst vol met verantwoordelijkheid en werk en vrienden en plezier. Ik denk vaak aan Breonna."

alle aandacht

Breonna krijgt op de cover van het magazine alle aandacht die ze verdient. Zo kun je onder andere haar geboorte- en sterfdatum op de cover zien en wordt benadrukt dat zij door politiegeweld om het leven is gekomen. Ook staat er in grote letters de tekst 'Her Life Matters' (haar leven doet ertoe). "Als je 'een oogje dichtknijpt' terwijl je naar naar racisme kijkt, ben je medeplichtig", quote Oprah.

"We kunnen niet stil blijven. We moeten in iedere megafoon die we kunnen vinden, schreeuwen om gerechtigheid. Daarom staat Breonna Taylor op de cover van Oprah Magazine. Het septembernummer eert haar leven en dat van iedere andere zwarte vrouw wiens leven te vroeg werd ontnomen."

Ster advertentie
Ster advertentie