Entertainment

Drake jaagt op het groene goud met nieuwe cannabisdeal

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake jaagt op het groene goud met nieuwe cannabisdeal

Na Snoop Dogg en Jay-Z, is Drake de volgende rapper die zijn move maakt binnen de wietindustrie. Drake-fans kregen al eerder een teaser te zien op Instagram van zijn bedrijf genaamd More Life Growth co. Hij gaat een samenwerking aan met het grootste cannabisbedrijf ter wereld genaamd Canopy Growth. De deal houdt in dat Drake 60% aandeel heeft in deze samenwerking en de overige 40% in handen is van Canopy Growth.

Drake vertelt in het officiële persbericht het volgende over de deal: ''De mogelijkheid om wereldwijd samen te werken met een bedrijf van wereldklasse zoals Canopy Growth is echt fantastisch. Het idee om iets speciaals te bouwen in een industrie die altijd groeit, is inspirerend. More Life and More Blessing.''

Drake als businessman

Drake heeft een nettowaarde van 150 miljoen dollar en is door Forbes uitgeroepen tot vijfde rijkste rapper ter wereld. Een groot deel van zijn inkomen komt niet vanuit zijn muziek. Hij heeft meerdere ondernemingen en samenwerkingen met andere bedrijven. Kijk bijvoorbeeld naar zijn OVO-kledinglijn en de samenwerking met Nike's Jordan voor 10 miljoen dollar. Daarnaast is hij ook nog eens de ambassadeur van het NBA-team The Toronto Raptors. Ondernemen is dus niks nieuws voor de Canadese rapper.

Celebrities en de wietindustrie

Drake is niet de eerste celebrity die start met het ondernemen binnen de wietmarkt. Grote namen uit de entertainmentindustrie, zoals Whoopi Goldberg, Wiz Khalifa en Seth Rogen gingen Drake al voor. Met het steeds legaler worden van cannabis in Noord-Amerika zullen er in de komende jaren vast meer samenwerkingen ontstaan tussen celebrities en cannabisbedrijven.

Ster advertentie
Ster advertentie