Entertainment

'Patta'-eigenaars over het openen van winkel in Nigeria: "Tranen in mijn ogen"

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. 'Patta'-eigenaars over het openen van winkel in Nigeria: "Tranen in mijn ogen"

Edson en Timothy Sabajo, de eigenaars van het merk Patta, hebben in maart hun eerste Patta-winkel in Lagos, Nigeria geopend. In de podcast De grote Tim en Tom Sneakershow vertelt het duo dat het een speciale gebeurtenis voor hen was, waarbij ze vooral de missie hebben om Afrika echt op de kaart te zetten.

Patta in Lagos

De eigenaars van Patta, en tevens broers, openden eerder al winkels in Milaan en Londen, maar kozen er nu voor om nog een stapje verder te gaan. Ze hebben Patta namelijk naar Afrika gebracht en openden in maart de deuren van hun winkel in Lagos, Nigeria. Het nieuws werd dan ook groots op billboards aangekondigd in het land. In de podcast De grote Tim en Tom Sneakershow vertelt het duo dat dit een logische stap voor hen was, omdat er nog veel vooroordelen heersen over Afrika als continent. Zo wordt Afrika volgens hen vaak over het hoofd gezien en wordt het continent vooral geassocieerd met corruptie. Iets waar zij heel anders over denken. "Er gebeuren daar heel veel toffe dingen. Niet alleen kleding maken, maar ook qua creativiteit en cultuur. Dat is insane. Wij willen dat narratief veranderen. Het was even een struggle, maar het is gelukt", deelt Edson Sabajo.

Het duo vertelt ook dat het anders is om buiten Europa te werken. Ze noemen het ook wel een verfrissende ervaring. "Lagos is ook als thuiskomen, omdat het een soort Paramaribo on steroids. Het is zo herkenbaar voor ons." Ze zien het beide ook als een manier om terug te geven aan de cultuur. "Normaal als we een winkel openen, dan doen we het zelf. Maar dit keer waren we echt op teruggeven. De Nigeriaanse partners die we hebben, zitten ook in het bedrijf daar. Dan gaat de waarde ook omhoog van iets, omdat niemand dat soort dingen doet. Wij vinden dat het nodig is. Afrika wordt veel te vaak 'overlooked'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie