Entertainment

Hef over 'Op Een Missie' met Feis: "We hadden toen beef met elkaar"

foto: YouTube: Rookworst De Podcast
  1. Newschevron right
  2. Hef over 'Op Een Missie' met Feis: "We hadden toen beef met elkaar"

In de nieuwste Rookworst de Podcast vertelt Hef hoe de track Op Een Missie met Feis en Badboy Taya tot stand is gekomen. Het nummer heeft een belangrijke rol in de carrière van Hef gespeeld. Hoewel de rapper uit Hoogvliet en Feis in die periode beef met elkaar hadden, benaderde Hef hem toch voor een verse. "Hij was de enige guy die ik per se op de track wilde hebben."

Hef over Op Een Missie

Hef herinnert zich de dag dat hij het refrein van Op Een Missie had geschreven nog goed. "Ik kwam thuis en luisterde naar die pokoe." Terwijl hij goed naar het refrein luisterde, merkte hij dat Murda enthousiast werd. "Turk zei tegen mij dat hij op de track wilde jumpen. Maar ik vertelde hem dat het niet iets voor hem was." Ook Adje was erbij en hoopte volgens Hef dat hij een verse mocht spitten op de track. "Maar ik dacht: nee, Adje past hier ook niet op." Diep van binnen wist Hef dondersgoed wie hij op de track wilde hebben, namelijk Feis. Maar er was destijds alleen één probleem: "We hadden in de periode beef met hem. Er was toen een hele torie gaande."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meest gangster track

De track Op Een Missie wordt gezien als een van de belangrijkste nummers uit de carrière van Hef. Zo heeft de rapper er nooit een geheim van gemaakt dat hij met Op Een Missie 'de meest gangster' track ooit wilde maken, omdat hij zag dat Kempi, die in die periode de straten domineerde met zijn muziek, meer de commerciële kant op ging. Het is dus ook niet voor niets dat Hef bij Feis aanklopte voor een verse, aangezien de Rotterdammer zijn respect op straat al had verdiend en dat verhaal als geen ander in een verse kwijt kon.

Hef belt Feis

Hef schoof zijn trots dan ook aan de kant en probeerde in contact te komen met de inmiddels overleden Ecktuh Ecktuh-rapper. "Ik belde Feis en zei tegen hem: 'Ik weet dat we beef hebben. Maar bro, er is maar één iemand die deze track kapot kan maken en dat ben jij'." Feis had even nodig om over het voorstel van Hef na te denken, maar belde hem na tien minuten terug. "Hij zei: 'Morgen heb je die verse'. De volgende dag stuurde hij me inderdaad zijn stuk." Bij het horen van de verse van Feis wist Hef meteen dat hij de juiste keuze had gemaakt. Op Een Missie kwam vervolgens in 2009 uit en was misschien wel de meest impactvolle track op Hefs debuutalbum Hefvermogen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie