Entertainment

Emotionele J Balvin over struggels met angst en depressie: "Ik ben kwetsbaar"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Emotionele J Balvin over struggels met angst en depressie: "Ik ben kwetsbaar"

In een reeks Stories op Instagram spreekt J Balvin openhartig over zijn mentale gezondheid. De Colombiaanse superster laat weten dat hij kampt met angst en depressie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fragiel

"Ik hou er niet van om geluk te faken of te doen alsof alles perfect is. Ik ben fragiel en kwetsbaar, misschien wel meer dan jullie", zegt J Balvin in zijn Stories. De 35-jarige artiest, die erom bekendstaat dagelijks verslag te doen in zijn Stories, was al een tijdje wat minder actief op social media. "Net zoals elk ander mens heb ik wat uitdagingen. Deze keer is het angst en wat depressie."

J Balvin bedankt zijn fans voor de steun. "Deze storm zal snel voorbij gaan en dan kan ik weer grappen maken met jullie allemaal." Hij eindigt zijn verhaal met een peace sign en het noemen van zijn echte naam: "Ik hou van jullie, liefs José."

Struggels

Het is niet de eerste keer dat J Balvin openhartig is over zijn struggles met zijn mentale gezondheid. Ongeveer een jaar geleden sprak hij voor het eerst over zijn gevecht met angst en depressie. "Misschien is het mijn missie op aarde om te praten over dingen die weinigen accepteren", zei hij toen. In september liet hij weten te maken te hebben met 'interne gevechten', maar dat dat niet betekent dat hij gek is geworden. "Ja! Ik kamp met angst en dat is niet makkelijk, maar ik weet ook dat het over zal gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meditatie

Afgelopen zomer schreef J Balvin een column voor People Magazine over zijn mentale problemen en hoe meditatie hem daarbij heeft geholpen. "Meditatie gaat om het openstellen van je geest voor je zelfbewustzijn. Het gaat om het begrijpen dat je geest niet alleen een idee is - het is een levend, ademend ding, iets waarvoor je moet zorgen. Meditatie is de handeling van mentale hygiëne."

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie