Entertainment

Rick Astley klaagt Yung Gravy aan om nummer 'Betty (Get Money)'

foto: YouTube Yung Gravy
  1. Newschevron right
  2. Rick Astley klaagt Yung Gravy aan om nummer 'Betty (Get Money)'

De zanger van het nummer Never Gonna Give You Up, Rick Astley, heeft de rapper Yung Gravy aangeklaagd, zo meldt TMZ. De zaak gaat over het imiteren van zijn stem in het nummer Betty (Get Money). Volgens Astley heeft Yung Gravy daar nooit toestemming voor gevraagd.

Stemimitatie

De 56-jarige Astley is wereldberoemd geworden met zijn hit Never Gonna Give You Up. Het nummer is ook bekend bij Yung Gravy en hij wilde hier graag een eigen draai aan geven. Geen probleem, want de rapper kreeg vorig jaar toestemming van de zanger om het sample te gebruiken.

Yung Gravy maakte een nieuw nummer op het bekende sample, maar in de intro werd ook de kenmerkende stem van Astley geïmiteerd. Dat was echter absoluut niet de bedoeling en ook zeker niet afgesproken. Astley eist daarom nu een schadevergoeding van Yung Gravy van miljoenen dollars. De zanger heeft ook de persoon die zijn stem heeft geïmiteerd aangeklaagd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Never Gonna Give You Up

Never Gonna Give You Up was een van de grootste hits uit de jaren tachtig. In 2007 groeide het nummer uit tot een internettrend met de naam 'Rickrollen'. Als je iemand wil Rickrollen stuur je hem een videoclip van een nummer, maar wanneer de persoon deze opent is het elke keer weer Astleys Never Gonna Give You Up.

Hoewel de populariteit van het nummer de afgelopen jaren steeds meer afzakte, kreeg dit vorig jaar weer een boost nadat de hit werd gebruikt in een aflevering van de populaire Apple TV+-serie Ted Lasso. In de reacties op YouTube wordt het de beste 'Rickroll' aller tijden genoemd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie