Entertainment

A$AP Rocky zegt onschuldig te zijn in zaak over schietpartij

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. A$AP Rocky zegt onschuldig te zijn in zaak over schietpartij

A$AP Rocky heeft tijdens een zitting in de rechtbank in Los Angeles geclaimd dat hij onschuldig is in de zaak rond een schietpartij in Hollywood. Dat meldt RollingStone.

Negen jaar cel

Rocky werd afgelopen maandag door de officier van justitie in Los Angeles aangeklaagd voor mishandeling met een vuurwapen in verband met de schietpartij die afgelopen november in Hollywood plaatsvond. Hij verscheen gisteren voor het eerst voor de rechter in de zaak en pleitte onschuldig te zijn. De rapper kijkt tegen een celstraf van negen jaar aan als hij schuldig bevonden wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schietpartij

A$AP Rocky wordt ervan verdacht in november een man te hebben beschoten. Het slachtoffer, Terell Ephron, is een voormalig A$AP Mob-lid en stond bekend als A$AP Relli. In de rechtszaak wordt beweerd dat A$AP Rocky en A$AP Relli die dag hadden afgesproken om hun meningsverschillen op te lossen. Na een woordenwisseling zou A$AP Rocky zijn vuurwapen getrokken hebben en twee schoten gelost hebben. A$AP Relli liep daarbij lichte verwondingen op.

Vuurwapens

A$AP Rocky werd op 20 april aangehouden, toen hij terugkwam van een vakantie met Rihanna op Barbados. Direct nadat hun privéjet geland was, sloegen agenten hem in de boeien. De politie van Los Angeles doorzocht na de arrestatie ook nog het huis van A$AP en vond daar meerdere vuurwapens.

Ster advertentie
Ster advertentie