Entertainment

Quentin Tarantino geeft moeder geen cent vanwege opmerking uit kindertijd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quentin Tarantino geeft moeder geen cent vanwege opmerking uit kindertijd

Een van de succesvolste filmmakers, Quentin Tarantino, heeft in een interview laten weten dat zijn moeder nooit van zijn succes zal meegenieten. Als reden geeft hij een sarcastische opmerking die zij maakte over zijn schrijfcarrière.

Boos vanwege schoolprestaties

De maker van Pulp Fiction en Reservoir Dogs was te gast bij de podcast The Moment en blikte daarin terug op een opmerking die zijn moeder jaren geleden maakte, toen hij nog op school zat. Volgens Tarantino werd zijn moeder kwaad omdat zijn schoolprestaties niet al te best waren. Ook kreeg zij van de schoolleiding te horen dat haar zoon tijdens de les constant aan het schrijven was.

"Mijn moeder werd door de school opgebeld en blij was ze zeker niet", vertelt de filmmaker. "Ze was me daarover aan het uitschelden en tijdens haar tirade zei ze: 'Oh, en trouwens, deze "kleine schrijfcarrière", met dubbele aanhalingstekens, deze "kleine schrijfcarrière" is verdomme voorbij'."

Quote

Geen Cadillac voor mama.

Quentin Tarantino

Nooit vergeten

Tarantino is de opmerking duidelijk nooit vergeten. "Toen ze dat tegen me zei op die sarcastische manier, dacht ik bij mezelf: 'Oké, dame. Als ik een succesvol schrijver word, zul je nooit een cent van mijn succes zien. Er zal geen huis voor je zijn. Er is geen vakantie voor jou. Geen Cadillac voor mama. Je krijgt niets omdat je dat gezegd hebt'."

Aan Belofte gehouden

De filmmaker zegt zich tot nu toe aan deze belofte te hebben gehouden. "Ik heb haar een enkele keer geholpen met een probleem bij de belastingdienst, maar dat is het dan ook. Geen huis, geen auto, geen vakantie. Niks.'' Volgens Tarantino is er een belangrijke les uit te leren voor ouders. "Wat ouders niet moeten vergeten, is dat er consequenties zijn voor je woorden als je met je kinderen omgaat. Onthoud dat er consequenties zijn van je sarcastische toon over wat voor hen betekenisvol is.''

Ster advertentie
Ster advertentie