Entertainment

Rechter geeft Cardi B langer de tijd om taakstraf uit te voeren na stripclubgevecht

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rechter geeft Cardi B langer de tijd om taakstraf uit te voeren na stripclubgevecht

Cardi B heeft gisteren in een rechtbank in New York te horen gekregen dat ze tot 1 maart heeft om haar taakstraf uit te voeren. De rapper kreeg de straf opgelegd na een gevecht met twee werknemers in een stripclub in 2018.

Op het matje geroepen

De rechtszaak over het stripclubgevecht werd in september vorig jaar gesloten nadat Cardi B schuldig pleitte voor het mishandelen van stripclubmedewerkers. Als straf kreeg Cardi een straatverbod van 3 jaar opgelegd en een taakstraf van 15 dagen. Dat laatste moest ze voor het einde van 2022 uitvoeren, maar na de jaarwisseling bleek dat Cardi dat nog altijd niet had gedaan. Dat vond de rechter uiteraard niet door de beugel kunnen waardoor de rapper wederom op het matje geroepen werd. Cardi kwam er nog goed vanaf met een nieuwe deadline om haar taakstraf uit te voeren. Daar heeft ze nu tot 1 maart de tijd voor.

De advocaat van de WAP-rapper, Drew Findling, zei tijdens de zitting dat Cardi zich "persoonlijk en professioneel inzet voor haar gemeenschap en liefdadigheidsinspanningen". "Ze stelt het enorm op prijs dat de rechtbank haar tot 1 maart de tijd geeft om haar taakstraf in Queens, New York af te ronden", aldus Findling.

Ruzie in stripclub

Cardi B belandde in augustus 2018 in een ruzie toen ze met vrienden aan het feesten was in de Angels Strip Club in New York. Volgens bronnen zou ze een van de vrouwen ervan beschuldigen een affaire met haar man Offset te hebben. De ruzie liep uit de hand en de groep begon met stoelen te gooien. Daarbij raakte twee medewerkers gewond.

'Verkeerde beslissingen'

Tijdens de zitting zei Cardi dat ze verantwoordelijkheid wil nemen voor haar kwalijke acties in de in stripclub. "Als moeder wil ik een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Ik heb in het verleden verkeerde beslissingen genomen en ik ben niet bang om dat toe te geven. Die daden typeren mij niet en geven niet weer wie ik vandaag de dag ben. Ik kijk ernaar uit om deze situatie achter mij te laten en weer hetgeen te doen waar ik van houd: muziek maken", aldus de rapper, die na de zitting tweette dat ze "iedereen haat".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie