Entertainment

Khaby Lame stoot Charli D'Amelio van troon als meest gevolgde TikTokker ter wereld

foto: TikTok: khaby.lamefoto: TikTok: khaby.lame
  1. Newschevron right
  2. Khaby Lame stoot Charli D'Amelio van troon als meest gevolgde TikTokker ter wereld

Khaby Lame is de nieuwe koning van TikTok! Het Senegalees-Italiaanse socialmediafenomeen heeft namelijk Charli D'Amelio van de troon gestoten als meest gevolgde TikTokker ter wereld.

Baan verloren

Het succes dat Khaby heeft geboekt in korte tijd is ontzettend bijzonder. Nadat hij in maart 2020 zijn baan in een fabriek verloor vanwege de coronapandemie, besloot hij uit verveling TikTok-video's te maken om mensen op te vrolijken. In het begin richtte hij zich met zijn video's voornamelijk op het Italiaanse publiek. Toen hij uiteindelijk video's begon te maken waarin hij zogenaamde life hacks en andere TikTok-video's belachelijk maakt, verzamelde Khaby in korte tijd miljoenen volgers en werd hij internationaal bekend.

Vermogen van 5 miljoen

Khaby's bekendheid zorgde voor verschillende samenwerkingen met wereldsterren. Zo zijn J Balvin, Kylian Mbappé, Zlatan Ibrahimović en Ed Sheeran al in video's van Khaby verschenen. Ook Khaby's portemonnee is erop vooruit gegaan. Volgens de website Celebrity Net Worth heeft hij op dit moment namelijk een vermogen van maar liefst vijf miljoen dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inhaalslag

In juli 2021 werd Khaby al de tweede meest gevolgde TikTokker ter wereld met 83,7 miljoen volgers. Hij moest destijds nog een aardige inhaalslag maken om Charli D'Amelio in te halen, die op dat moment 119,2 miljoen volgers had. Charli begon in 2019 met dansvideo's op TikTok en was de allereerste persoon die de grens van 100 miljoen TikTok-volgers wist te passeren.

Sinds vandaag is Charli dus van de troon gestoten door Khaby wat betreft volgers. Het gaat om een klein verschil, zo heeft Khaby op dit moment 142,5 miljoen volgers en Charli 142,2 miljoen volgers. Wat betreft likes blijft Charli wel boven Khaby staan. Zo verzamelde ze met haar video's 11 miljard likes. Khaby blijft vooralsnog steken op 2,3 miljard likes.

Ster advertentie
Ster advertentie