Entertainment

Meisje in tranen door Beyoncé's 'Black is King', Bey belt haar op

foto: Black Is King / Twitter: @ReaKingK
  1. Newschevron right
  2. Meisje in tranen door Beyoncé's 'Black is King', Bey belt haar op

Beyoncé bracht twee weken geleden haar visuele album Black Is King uit op Dinsey+ en maakte daarmee enorm veel fans gek van enthousiasme. De prachtige beelden in combinatie met haar krachtige nummers wisten veel mensen te raken, waaronder het jonge nichtje van Twitteraar Rea Brock Akil. Het meisje was compleet in tranen - "het is gewoon zo mooi!" - en werd daarna opgebeld door Queen Bey herself.

Trots, vreugde en schoonheid

Rea postte een filmpje op Twitter van haar ontroerde nichtje: "Dit is hoe Beyoncé onze zwarte generatie laat voelen. Gevuld met trots, vreugde en de schoonheid van zwart zijn." Tina Lawson, Beyoncés moeder, merkte dit op en deelde het op haar Instagramaccount. "Dit is de boodschap waar Beyoncé zo hard voor werkt om over te brengen. Ik heb gebeden dat die boodschap over zou komen en dat jonge zwarte meisjes overal de schoonheid kunnen zien die in onze zwarte mensen, cultuur en voorouders zit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Belletje van Beyoncé

Een paar dagen later tweette Rea: "Ik heb gewoon gesproken met Beyoncé!" Wat bleek? Beyoncé had haar nichtje opgebeld om haar persoonlijk te bedanken voor haar mooie reactie op haar 'liefdesbrief aan Afrika'. "Ze wilde ook zeggen hoe mooi ze is en zei: 'Jij bent mijn geschenk'."

Brown Skin Girl

Mama Tina postte ook dit op haar Instagram. "Deze film vol video's, vooral 'Brown Skin Girl', raakt zoveel meisjes en vrouwen. Ik was zo blij dat ze [Beyoncé] eraan dacht om haar te bellen in Afrika zonder dat ik dat aan haar had gevraagd."

Lof en Kritiek

Met Black Is King, een visualisering van The Lion King-soundtrack, wil Beyoncé "elementen uit de zwarte geschiedenis en de Afrikaanse tradities laten zien met een moderne twist en een universele boodschap". Het is bedoeld voor "jonge koningen en koninginnen van vandaag die op zoek zijn naar hun eigen kronen" en op het project zijn verschillende Afrikaanse artiesten te horen.

Bey weet hiermee veel mensen te inspireren, maar er komt ook kritiek op het project. Zo zou volgens sommigen Afrika geromantiseerd worden. Wakandafication noemen Twitteraars het, naar de locatie uit Marvel-film Black Panther. Ze irriteren zich aan de stereotypes die te zien zijn, zoals mensen in luipaardhuiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie