Entertainment

Blueface krijgt voorwaardelijke straf van vijf jaar voor schietpartij na "grapje"

foto: YouTube: Law & Crime Network
  1. Newschevron right
  2. Blueface krijgt voorwaardelijke straf van vijf jaar voor schietpartij na "grapje"

Blueface is veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van twee tot vijf jaar. Dit besloot een rechter, nadat de rapper in de zomer toegaf dat hij betrokken was bij een schietpartij vorig jaar in Las Vegas.

Veroordeeld

Een voorwaardelijke straf betekent dat Blueface nog niet de cel in hoeft. Maar mocht hij zich schuldig maken aan het plegen van een ander misdrijf binnen een bepaalde periode, dan kan het de rapper bevolen worden om zijn voorwaardelijke straf uit te zitten. Naast de voorwaardelijke veroordeling mag Blueface ook geen contact hebben met het slachtoffer van de schietpartij of de familie. Blueface kan beter ook uit de buurt blijven van roken, alcohol en vuurwapens op advies van de rechter, omdat hij anders "met zijn vrijheid speelt".

Het slachtoffer van de schietpartij, Kentavious Traylor, is teleurgesteld over het vonnis. "Ik ken mensen die meer tijd krijgen voor het stelen van kauwgom", meent Traylor. Ondanks zijn teleurstelling in het rechtssysteem, nam het slachtoffer wel de tijd om een selfie te nemen in de rechtbank met Blueface op de achtergrond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schietpartij

Blueface is veroordeeld vanwege een schietpartij die plaatsvond bij de Euphoric Gentlemen's Club in Las Vegas. Traylor had vorig jaar oktober een "grapje" gemaakt over het feit dat de rapper een praatje maakte met "enkele vrouwen in een goedkoop voertuig", blijkt uit juridische documenten verkregen door TMZ. Blueface was hier niet van gediend en leden van zijn crew begonnen op het slachtoffer in te slaan.

Volgens de documenten probeerde Traylor te vluchtten in zijn vrachtwagen terwijl Blueface zijn pistool trok en schoten op het rijdende voertuig afvuurde. Het slachtoffer kwam er niet geheel zonder kleerscheuren vanaf. Naast het feit dat zijn vrachtauto was doorzeefd met kogelgaten, was Traylor ook in zijn linkerhand geraakt.

Blueface

Blueface werd vorig jaar november gearresteerd voor de schietpartij en pleitte schuldig aan het lozen van een vuurwapen in een bezet voertuig. De advocaat van Blueface laat weten dat "hij ernaar uitkijkt om zich weer te concentreren op zijn muziekcarrière en verder te gaan met zijn leven."

Ster advertentie
Ster advertentie