Entertainment

Video toont schietpartij Blueface die leidde tot zijn arrestatie

foto: YouTube: 8 News NOW Las Vegas
  1. Newschevron right
  2. Video toont schietpartij Blueface die leidde tot zijn arrestatie

Blueface werd gisteren gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een schietpartij. De rapper wordt verdacht van poging tot moord. Inmiddels zijn er op social media beelden opgedoken van het vermeende incident.

Schietincident

Volgens TMZ vond het incident op 8 oktober plaats op het parkeerterrein van een nachtclub in Las Vegas. Binnenin de club kreeg de crew van Blueface het aan de stok met een man. De confrontatie mondde uit in een vechtpartij. In eerste instantie zou de rapper zelf niet betrokken zijn bij het incident.

Toen Blueface en zijn mannen buiten stonden, kwam de man nog eens verhaal halen vanuit zijn auto. De man vroeg naar verluidt op uitdagende wijze aan Blueface en zijn entourage wie hem tijdens het gevecht had geraakt, waarna Blueface een pistool tevoorschijn haalde en in de richting van de man schoot. De man zag het gevaar waarschijnlijk aankomen, want hij was ondertussen al weggereden in zijn truck. De beelden werden vastgelegd door beveiligingscamera's aan de buitenkant van de club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Undercoveroperatie

Blueface werd gisteren aangehouden net buiten het restaurant Lo-Lo's Chicken & Waffles. De rapper werd door vijf mannen in de boeien geslagen in het bijzijn van zijn vriendin. Ooggetuigen beweerden dat er tussen de zes en acht undercoveragenten aanwezig waren bij de arrestatie. Daarnaast zouden op het parkeerterrein van het restaurant nog een aantal undercovers geparkeerd hebben gestaan in onopvallende auto's.

Los van de aanklacht voor poging tot moord wordt Blueface ook verdacht van het afvuren van pistoolschoten op een huis, gebouw en voertuig.

Vrij op borgtocht

Het lijkt erop dat Blueface zijn proces in vrijheid mag afwachten. De rapper stond gisteren voor de rechter en kreeg te horen dat zijn borgsom 50.000 euro bedraagt. Daarnaast maakte de rechter duidelijk aan welke borgtochtvoorwaarden Blueface moet voldoen om politiehechtenis tijdens zijn proces te voorkomen. De verwachting is dat het kamp van de rapper de borgsom spoedig zal voldoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie