Films, Series & TV

'Meester Schetser' Jay Jay opnieuw geconfronteerd met fraude in 'Opgelicht'

foto: NPO start
  1. Newschevron right
  2. 'Meester Schetser' Jay Jay opnieuw geconfronteerd met fraude in 'Opgelicht'

Jay Jay Santana, beter bekend als de 'Meester Schetser', was dinsdagavond weer te zien in Opgelicht. Na de vorige uitzending zou je denken dat hij wel gestopt zou zijn met het oplichten van klanten, maar er lopen inmiddels nog honderd aangiftes tegen hem.

BEroemd

"Soms maakt Opgelicht mensen niet berucht, maar beroemd", aldus presentator Jaap Jongbloed. De 'komische' verschijning van Jay Jay in de Opgelicht-uitzending uit 2018 leverde hem dan ook alleen maar meer publiciteit op. Zijn viral 'waar praten we over?!'-uitspraak werd gebruikt in tracks, remixes en parodie├źn. Jay Jay kreeg er alleen maar meer volgers bij en werd ook uitgenodigd om op te treden in clubs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Webshops

Als je naar de social media-accounts van Jay Jay kijkt, lijken de zaken goed te gaan. Je zou denken dat niemand meer in zijn trucjes trapt, maar uit de reportage van Opgelicht blijkt dat de Rotterdammer nog steeds bezig is met zijn webshops. Hij maakt nu alleen niet meer op zijn eigen account reclame voor de online winkels, hij doet dat via anderen.

Opgelicht

Floortje is een van de mensen die door Jay Jay opgelicht zegt te zijn. Ze was op zoek naar schoenen en kwam via Instagram uit bij de webshop 'Merken voor jou'. Het waren dure merkschoenen die voor een kleine prijs te koop stonden. "Ik zag die schoenen en was gelijk verliefd", vertelt ze. "Ik had verder niet echt onderzoek gedaan naar die site."

Floortje kreeg meteen na de aankoop de melding dat de schoenen niet meer leverbaar waren. Ze kreeg een bericht dat ze twee weken moest wachten - een mail die elke klant volgens Opgelicht ontvangt. Daarna hoorde ze nooit meer wat.

"Na drie weken had ik gebeld, maar niemand nam op."

Partner

Volgens Opgelicht werkt Jay Jay met 12 verschillende webshops. De shops lijken qua lay out allemaal op elkaar. Ook is overal hetzelfde model te zien, namelijk Larissa, de partner van Jay Jay.

Reactie Jay JAy

Ook dit keer kreeg Jay Jay in het programma de kans om te reageren op de beschuldigingen. "Ik heb niks met jou te maken, dus ik ga je ook niks verklaren", was zijn eerste reactie toen een verslaggever met cameraploeg op de stoep stond. Volgens Jay Jay zijn er nu eenmaal "tevreden en ontevreden klanten", maar is het nooit zijn bedoeling geweest om mensen te belazeren.

"Ik ben iemand die een visie heeft, die een bedrijf wil starten en succesvol wil worden."

Hoe verder het gesprek nadert, hoe bozer Jay Jay wordt. "Jullie praten over oplichten, maar jullie weten niet eens wat oplichten is man, bro. Jullie zijn gewoon geld aan het verdienen." Hij stapt snel in de auto bij zijn vriendin en schreeuwt vervolgens nog: "Alle mensen die zich opgelicht voelen, dat is nooit mijn intentie geweest en zeker niet het geval!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie