Films, Series & TV

50 Cent gaat korte serie maken over Cyntoia Brown-zaak

foto: Screenshot YouTube ABC Newsfoto: Screenshot YouTube ABC News
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent gaat korte serie maken over Cyntoia Brown-zaak

Speciaal voor de crimejunkies onder ons: 50 Cent komt binnenkort met de nieuwe miniserie The Case of Cyntoia Brown. Cyntoia Brown werd in 2019 vrijgelaten na een gevangenisstraf van 15 jaar. Ze zat sinds haar zestiende vast voor moord en was veroordeeld tot levenslang.

In handen van pooier

De serie is gebaseerd op het boek Free Cyntoia: My Search for Redemption in the American Prison System en zal inzoomen op haar heftige leven. Cyntoia's moeder was alcoholist en kon niet voor haar zorgen. Hierdoor belandde ze op tweejarige leeftijd in een adoptiegezin. Ook daar ging het uiteindelijk mis. Ze rende weg, belandde op straat en viel in handen van een pooier met de naam Kut Throat. Hij mishandelde en misbruikte Cyntoia en stuurde haar de straat op om te werken als prostituee.

Wapens

Toen Cyntoia zestien jaar was, ging ze mee met de 43-jarige Johnny Allen. Hij bood 150 dollar om seks met haar te hebben. Johnny bleek een oud-militair te zijn en liet Cyntoia zijn uitgebreide wapenverzameling zien. Op een gegeven moment werd ze bang van hem en schoot ze hem neer. Ze pakte vervolgens zijn portemonnee, wat wapens en vluchtte weg.

Angst

Volgens de aanklagers was het haar motief om de man te vermoorden en te beroven. Ook claimden zij dat de man aan het slapen was op het moment dat ze hem doodschoot. Cyntoia's kant van het verhaal is dat ze samen in bed lagen en ze toen dacht dat hij naar een wapen greep, omdat hij een onverwachte beweging maakte. Als reactie greep ze zelf naar een wapen en schoot ze hem neer. Het geld en de wapens nam ze mee uit angst om met lege handen bij haar pooier aan te komen.

#FreeCyntoiaBrown

Cyntoia werd door de rechtbank van Tennessee als een volwassene berecht en kreeg levenslang voor roofmoord. Uiteindelijk is ze na vijftien jaar vrijgekomen nadat gouverneur van Tennessee, Bill Haslam, haar gratie verleende. In totaal heeft ze vijftien jaar lang vastgezeten. De zaak zorgde wereldwijd voor veel ophef. In 2017 ging de hashtag #FreeCyntoiaBrown viral die door onder anderen Rihanna en Kim Kardashian werd gedeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Productie

Inmiddels zijn er meerdere documentaires over het leven van Cyntoia uitgekomen, maar bij het project van 50 Cent zullen Cyntoia en haar man Jamie Long nauw betrokken zijn. De serie zelf zal worden geschreven door niemand minder dan Santa Sierra, bekend van Power Book III: Raising Kanan, Vida en Narcos. Het is nog niet bekend waar en wanneer je de serie kunt bekijken.

Ster advertentie
Ster advertentie