Films, Series & TV

De vetste series van om de hoek

  1. Newschevron right
  2. De vetste series van om de hoek

"Wat van ver komt, is lekker", zeggen ze wel eens. Je zult mij niet horen haten op de Game Of Thronesen, Breaking Bads en Modern Families van deze wereld, maar je hoeft echt niet per se die grote plas over te steken voor lekker kijkvoer. Ook dichter bij huis worden series gemaakt, die ervoor zorgen dat je dagen achter elkaar aan je bank zit vastgeplakt. Daarom voor diegene zonder echte plannen dit weekend een lijstje met moois van Europese bodem. Ja, ga daar maar eens even goed voor zitten.

The Bridge

Deze week werd bekend, dat de hoofdpersoon uit The Bridge, Saga, ja heeft gezegd tegen een vierde seizoen. Dat is belachelijk goed nieuws, want na Zlatan, Legoland en van die lekker goedkope kastjes die je zelf nog in elkaar moet sleutelen, is The Bridge misschien wel het beste wat Scandinavië ooit heeft voortgebracht.

Luther

Je kan natuurlijk geen lijstje maken met de betere Europese series, zonder Luther. Luther is Idris Elba en meer redenen om deze te moeten kijken, zou ik eigenlijk niet op hoeven noemen. Het enige slechte aan deze meesterlijke politieserie is dat er veel te weinig afleveringen van zijn. Dat is een schande. Onacceptabel ook, maar we zullen het ermee moeten doen.

Gomorra

Van die vaders die verwachten dat één van hun kinderen ooit 'de zaak' zal overnemen. Als dat gaat om een boerderij, shoarmazaak of tweedehands auto's, is dat misschien niks geks, maar voor de Italiaanse Genny ligt het net even wat anders. Zijn vader staat aan het hoofd van de grootste maffiabende van Napels en als hij de bak in verdwijnt, moet iemand het roer overnemen. Prettige wedstrijd Genny.

Top Boy

Ra'nell groeit op in niet de meest gezellige buitenwijk van Londen. Hetzelfde terrein waar Dushane zijn drugsimperium probeert uit te rollen. Gezellige boel. Het is een beetje het cliché van de jongen die in een hele moeilijke buurt z'n hoofd boven water probeert te houden, maar het is zo vet gedaan. Top Boy is rauwer dan je tong, na het likken aan zo'n heel pak koffiekoekjes. Rauwer dan een koe, die rechtstreeks van 't weiland de tartaarmachine in loopt.

Penoza

Natuurlijk mag ook Penoza niet in de lijst ontbreken. Iedereen keek 'm waarschijnlijk al en het laatste seizoen was helaas niet zo sterk als de eerste drie, maar het blijft een hele fijne van eigen bodem.

PEAky Blinders

Je zou dit kunnen zien als het Britse antwoord op Boardwalk Empire, maar dan beter. Flink veel beter. Hosselaars van de straat, die tussen de twee wereldoorlogen in, gebruik maken van het feit dat het hele politiesysteem op z'n gat ligt. Kwajongens 2.0, zeg maar. Ok, wel wat erger dan kwajongens.

Catastrophe

Doe het veilig. Doe het altijd veilig. Niet alleen, omdat je geen branderig gevoel wil op plekken waar je een branderig gevoel kunt missen als kiespijn, maar ook omdat het maar drie minuten hoeft te kosten om je hele wereld op z'n kop te zetten. Rob en Sharon hebben aan twee biertjes genoeg voorspel om naakt op Rob's hotelkamer te belanden. Super gezellig natuurlijk, maar wel even slikken als drie maanden later blijkt dat Sharon zwanger is van een maffe Amerikaan, die ze eigenlijk helemaal niet kent.

Braquo

Braquo is met politieagenten, maar dan hele foute. Ze dienen op zich de burger wel, alleen de manier waarop is niet helemaal volgens het boekje. Ook is het Frans, dus als je daar toevallig binnenkort naartoe op vakantie gaat, dan kun je alvast lekker oefenen. Hoe handig is dat?!

Nou, volgens mij zou je hier wel weer even mee vooruit moeten kunnen. Toch? Veel kijkplezier!

Ster advertentie
Ster advertentie