Films, Series & TV

Netflix-docu bevat nooit eerder gehoorde opnames van seriemoordenaar Dennis Nilsen

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix-docu bevat nooit eerder gehoorde opnames van seriemoordenaar Dennis Nilsen

Dennis Nilsen was de beruchtste seriemoordenaar van het Verenigd Koninkrijk. Tussen 1978 en 1983 vermoordde hij minstens vijftien jongens en mannen en verstopte de lichamen, of wat er van over was, onder de vloer van zijn huis. De nieuwe Netflix-docu Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes duikt in het brein van deze moordenaar aan de hand van meer dan 250 uur aan nooit eerder gehoorde opnames.

Cassettebandjes

Het is bekend dat Nilsen vreselijke dingen heeft gedaan: hij lokte zijn slachtoffers naar zijn huis om hen vervolgens te wurgen. De lichamen hakte hij in stukjes of bewaarde hij om er later seks mee te hebben. Waarom hij dit deed, wat zijn werkwijze was en hoe hij zo'n koelbloedige moordenaar is geworden, is vaak besproken in allerlei boeken en docu's, waaronder de miniserie Des. De cassettebandjes die in zijn cel werden gevonden na zijn dood met daarop uren aan privé-opnames van Nilsen moeten daar nu antwoord op geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

True crime-docu

Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes bevat naast de stem van de moordenaar ook interviews met overlevenden, nabestaanden van slachtoffers en de politie. Er wordt onder andere besproken hoe Nilsen vijf jaar lang kon wegkomen met de gruwelijke daden. Hij werd in 1983 veroordeeld tot 25 jaar cel voor 6 moorden en 2 moordpogingen. In 2018 overleed hij in de gevangenis in Yorkshire.

De true crime-docu over Dennis Nilsen is van dezelfde makers als die van de veelbesproken, bizarre Netflix-docu Don't F*ck With Cats over de online klopjacht naar moordenaar Luka Magnotta.

Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes staat vanaf 18 augustus op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie