Films, Series & TV

Bram werd geslagen door zijn vriendin: "Als man wordt er verwacht dat je haar de baas kan"

  1. Newschevron right
  2. Bram werd geslagen door zijn vriendin: "Als man wordt er verwacht dat je haar de baas kan"

Als je denkt aan een gewelddadige relatie, denk je misschien als snel aan een man die zijn vrouw slaat. Maar de rollen kunnen ook omgedraaid zijn. Dat was bij Bram het geval. Hij zat twee jaar lang in een gewelddadige relatie. In Khalid & Sophie deelde hij zijn verhaal.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flippen

"Het begon letterlijk plotsklaps dat er iets escaleerde en dat ze me in mijn gezicht sloeg", vertelt hij. Op het dieptepunt van hun relatie liep de boel zo uit de hand dat hij de nooddiensten moest bellen. "Ik vroeg haar op een avond na het uitgaan of ze een glaasje zout water wilde drinken, omdat ze last had van haar maag." Die vraag viel bij zijn vriendin zo erg in verkeerde aarde dat ze ontplofte. "Ze flipte dat ik dat aan haar durfde te vragen."

Stereotypen

Als man krijg je volgens Bram met hele andere stereotypen te maken dan wanneer de geslachten zijn omgedraaid. Zo wordt er van een man verwacht dat hij zijn partner wel de baas kan. "Mensen denken dat het dan puur een krachtstrijd is", vertelt hij. "Ze vragen: 'Waarom sla je haar dan niet terug'?"

Zo simpel was het echter niet. "Ik wilde haar helpen", legt Bram uit. Zijn ex-vriendin heeft borderline en had schommelende stemmingen. "Ik was degene die stabiliteit moest creëren."

Gewelddadige relatie

Bram was niet de enige die zijn verhaal over huiselijk geweld deed. Ook de Anita en Tessel deelden hun ervaringen. Khalid & Sophie besteedden hier aandacht aan naar aanleiding van het interview met Jaimie Vaes dat vorige week in het programma plaatsvond. Jaimie deed toen een boekje open over haar gewelddadige relatie met Lil Kleine. Daar kwamen zoveel reacties op van kijkers, dat ze meer aandacht aan dit onderwerp wilden besteden.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie