Films, Series & TV

Jaimie Vaes over misbruik Lil Kleine: "Mentaal ook heel zwaar"

foto: Twitter: khalidensophie
  1. Newschevron right
  2. Jaimie Vaes over misbruik Lil Kleine: "Mentaal ook heel zwaar"

Jaimie Vaes was vanavond te gast bij Khalid & Sophie en deed daar voor het eerst haar verhaal omtrent de mishandeling door haar ex-partner Lil Kleine. "Als je van iemand houdt, ga je niet zomaar weg", aldus Jaimie.

'Dynamiek verandert'

Volgens Jaimie was het in het begin, zoals bij veel relaties, vooral rozengeur en maneschijn. "Op een gegeven moment verandert de dynamiek", zegt Jaimie, die ondanks de veranderde dynamiek telkens bij Lil Kleine bleef. "Als je van iemand houdt, dan ga je niet zomaar weg. Nog steeds, hoe gek dat ook klinkt, kan je iemand heel erg missen. Terwijl je eigenlijk weet dat diegene niet goed voor je is."

De eerste keer dat ze die verandering zag, kan ze zich nog herinneren. "Ik denk dat het een uit de hand gelopen discussie is geweest, waarbij iemand een andere kant van zichzelf laat zien. Die kant komt na verloop van tijd steeds vaker en duidelijker naar boven." Volgens Jaimie hoeft het ook niet altijd meteen fysiek te zijn. "Mentaal is het ook heel zwaar om in een giftige relatie te zitten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beelden mishandeling

Over het incident zelf kan Jaimie, vanwege de rechtszaak, niet teveel zeggen, maar die avond noemt ze 'een avond als zovelen'. "Een avondje uit en op locatie van het uitgaan ontstaat er frictie en een woordenwisseling. Dan escaleert dat naar wat er op de beelden te zien is."

Jaimie denkt dat het haar uiteindelijk goed heeft gedaan dat de beelden naar buiten zijn gekomen. "Als het niet zo naar buiten was gekomen, had ik waarschijnlijk niet hier aan tafel gezeten en zat ik waarschijnlijk nog in dezelfde situatie. Dat was heel ongezond geweest."

Quote

De mensen die mij toen adviseerden, waren denk ik niet honderd procent met mij.

Ibiza

Vorig jaar kwamen er ook verhalen naar buiten over een mishandeling op Ibiza. Jaimie trok toen aan de bel bij de politie, maar deed uiteindelijk geen aangifte. "Het was toen net zo'n hectische periode als nu en ik wilde mijn partner toen nog beschermen." Volgens Jaimie heeft dat gedeeltelijk te maken met haar begeleiding in die periode. Zij en Lil Kleine hadden namelijk hetzelfde management.

"De mensen die mij toen adviseerden, waren denk ik niet honderd procent met mij. Ze zaten denk ik ergens anders in verheven, noem het financieel of iets anders, dus werd er gekozen om een carrière te redden."

Videoboodschap na Ibiza

Kort na het incident op Ibiza deelden Jaimie en Lil Kleine samen een videoboodschap. "Ik vind het wel moeilijk om te zien. Ik was totaal niet mezelf", zegt Jaimie nu over dat filmpje, wat ze omschrijft als crisismanagement. "Ik stond er niet achter. Het is gewoon een stukje tekst, wat je dan in je eigen woorden kan vertellen. Je neemt dan een aantal filmpjes op en de beste versie wordt verspreid."

Ook de video die Lil Kleine onlangs deelde vanuit Thailand noemt Jaimie crisismanagement. "Toen ik het zag, werd ik eerst heel kwaad en geïrriteerd. Dit is ook crisismanagement alleen zit ik er dit keer niet naast. Mijn werkelijkheid is heel anders dan hoe hij zich nu voordoet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk de gehele uitzending van Khalid & Sophie op NPO Start.

Ster advertentie
Ster advertentie