Entertainment

Lil Kleine post video: "Ik zie in dat er professionele hulp nodig is"

foto: Instagram @lilkleine
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine post video: "Ik zie in dat er professionele hulp nodig is"

Lil Kleine heeft voor het eerst sinds lange tijd van zich laten horen op social media. Vanuit Thailand post hij een video waarin hij vertelt spijt te hebben van hoe hij heeft gehandeld. Ook geeft hij aan dat hij professionele hulp heeft gezocht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Op een verkeerde manier geleefd'

"Na een hele lange tijd niets van mij gehoord te hebben, wil ik op deze manier even iets laten weten van mezelf", begint Lil Kleine de video. "Ik zie in dat ik veel te lange tijd op een ongezonde manier heb geleefd, op een verkeerde manier heb geleefd en dat ik de verkeerde dingen heb gedaan als persoon. Dat ik mezelf niet ben geweest, dat ik verkeerd heb gehandeld en dat ik heel veel mensen heb pijn gedaan en heb gekwetst, en dat had nooit mogen gebeuren."

Hulp in Thailand

De rapper zegt vervolgens dat hij inziet dat wat er is gebeurd, fout is. "En dat daar hulp voor nodig is. Professionele hulp." Die hulp zegt hij in Thailand, waar hij momenteel blijkt te verblijven, ook te krijgen. "Ik weet dat het een hele lange weg gaat worden, maar ik ga er met volle moed tegenaan."

Verder vertelt Lil Kleine in de video dat hij inziet wat zijn gedrag teweeg heeft gebracht. "Ik realiseer me ook heel goed dat ik niet het voorbeeld ben geweest dat ik wil zijn voor m'n eigen kind, voor de jeugd in Nederland en voor alle mensen die naar me luisteren." Hij sluit af met de woorden: "Ik wil dat jullie weten dat ik jullie heel erg mis, echt heel erg. En dat ik van jullie houd en jullie snel hoop te zien."

Zaak in vrijheid afwachten

Eerder deze maand, op 14 maart, werd duidelijk dat Lil Kleine de strafzaak over de mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes in vrijheid mag afwachten. De raadkamer van de rechtbank zag dus af van een verlenging van zijn voorlopige hechtenis. Twee dagen daarna werd gezien hoe Lil Kleine's vrienden zijn spullen uit het grachtenpand in Amsterdam haalden waar hij woonde met Jaimie en hun zoontje Lío. Daaruit werd opgemaakt dat de rapper niet zou terugkeren naar huis. Nu blijkt hij dus in Thailand te zitten.

Mishandeling

Lil Kleine werd anderhalve maand geleden opgepakt nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarop te zien is dat hij Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt. Na drie dagen cel mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten. Het OM vond zijn vrijlating echter onterecht en ging in hoger beroep tegen die beslissing van de rechter. Uiteindelijk werd bepaald dat de rapper toch veertien dagen in voorlopige hechtenis zijn proces moest afwachten. Het OM verdenkt hem van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Ster advertentie
Ster advertentie