Up 2 Date

Lil Kleine mag strafzaak onder voorwaarden in vrijheid afwachten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine mag strafzaak onder voorwaarden in vrijheid afwachten

Lil Kleine mag onder voorwaarden zijn strafzaak in vrijheid afwachten, zo heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. De rapper zat de afgelopen veertien dagen in hechtenis vanwege de mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes.

Raadkamer ziet af van verlenging

Vanmiddag kwam het nieuws naar buiten dat de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank zich maandag zou buigen over een verlenging (met maximaal negentig dagen) van de voorlopige hechtenis van Lil Kleine. Echter blijkt nu dat de raadkamer daarvan afzag.

Precies een maand geleden

Lil Kleine werd precies een maand geleden opgepakt nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarop te zien is dat de 27-jarige rapper Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt. Na drie dagen cel, mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten. Het OM vond zijn vrijlating echter onterecht en ging in hoger beroep tegen die beslissing van de rechter. Uiteindelijk bepaalde de rechter dat Lil Kleine toch veertien dagen in voorlopige hechtenis zijn proces moest afwachten. Het OM verdenkt hem van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling.

Eerdere mishandelingen

Eerder dit jaar werd Lil Kleine al veroordeeld voor betrokkenheid bij een mishandeling in het uitgaansleven in Amsterdam. Vorig jaar werd de rapper ook al op Ibiza gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn verloofde.

Ster advertentie
Ster advertentie