Entertainment

NAMAM, Kingsland en 't Lammetje staken samenwerking met Lil Kleine

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. NAMAM, Kingsland en 't Lammetje staken samenwerking met Lil Kleine

NAMAN, het management van Lil Kleine, festival Kingsland en feestcafé 't Lammetje hebben allen hun samenwerking met Lil Kleine gestaakt. Dit naar aanleiding van de videobeelden waarop te zien is hoe de rapper zijn verloofde Jaimie Vaes mishandelt.

Samenwerkingen gestaakt

Eerder liet NAMAM nog weten dat het niet weet of de samenwerking met Lil Kleine kan worden voortgezet, maar inmiddels is zijn profiel van de website gehaald. Ook festival Kingsland wil niet meer samenwerker met de rapper, die eigenlijk drie keer zou optreden op 27 april in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Deze shows zijn door de organisatie geannuleerd. Feestcafé 't Lammetje in Amsterdam, waar Lil Kleine nauw bij betrokken is, laat eveneens weten de promotionele activiteiten van Lil Kleine "tot nader order" op te schorten.

Zondagavond liet Sony Music al weten de samenwerking met Lil Kleine stop te zetten. Andere bedrijven, zoals drankmerk Fiorito en Madame Tussauds, namen ook afstand van de rapper.

Mishandeling

Lil Kleine werd vorige week zondag gearresteerd nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarop te zien is dat hij Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt. Het OM verdenkt hem van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. Volgens zijn advocaat Nienke Hoogervorst heeft Jaimie geen aangifte gedaan.

Afgelopen woensdag werd de artiest na drie nachten cel vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Het Openbaar Ministerie (OM) liet weten tegen dat besluit in hoger beroep te gaan, omdat er genoeg ernstige bezwaren zouden zijn om hem nog veertien dagen langer vast te houden.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Bij Filomena kun je ook (anoniem) terecht voor hulp, zonder bewijs van aangifte of een wachtrij. Op dinsdag en donderdag kun je binnenlopen bij het inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.30 uur bij de GGD aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam. Je hoeft dan alleen maar te zeggen dat je voor Filomena komt. Op andere dagen en tijden kun je contact opnemen via 010-6681996 of via het contactformulier. (Let op: Vanaf 3 juni 2024 verhuist Filomena naar een andere locatie.)

Ster advertentie
Ster advertentie