Films, Series & TV

Amin (13) over selfie met Depay: "Ik krijg denk ik een boete en een stadionverbod"

foto: RTL
  1. Newschevron right
  2. Amin (13) over selfie met Depay: "Ik krijg denk ik een boete en een stadionverbod"

De 13-jarige Amin werd gisteren in één klap bekend doordat hij tijdens de wedstrijd Nederland - Montenegro het veld op stormde. In de laatste minuut rende hij naar Memphis Depay om een selfie met hem te maken, om vervolgens snel weer terug de tribune op te gaan. In de studio bij Humberto vertelde de jonge voetbalfan hoe hij op dit idee kwam. "M'n moeder zei: 'Dat zou jij nooit durven!'"

Amin vertelt Fernando over de korte ontmoeting met zijn idool: 'Hij gaf me een zetje en zei: 'rennen!'"

Uitgedaagd door moeder

Uitgedaagd door zijn moeder besloot Amin tegen het einde van de wedstrijd zijn kans te grijpen en het veld op te rennen voor een foto. Tegen de regels in natuurlijk. Amins moeder Naima was ook aanwezig bij Humberto en benadrukte dat het niet de bedoeling was dat haar zoon het echt zou doen. "Ik ken hem. Het is een hele rustige jongen en ik had absoluut niet verwacht dat hij zoiets zou doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boete en stadionverbod

Amin vertelt na zijn actie te zijn meegenomen door de beveiliging van het Philips Stadion. "Toen hebben we gepraat over wat de gevolgen zijn, daar krijgen we nog een brief over. Ik denk een geldboete en een stadionverbod." Hoe hoog die boete is, is niet bekend, maar Amin hoop dat het in zijn geval meevalt, omdat hij minderjarig is. "Op Insta las ik dat je een boete van 15.000 euro riskeert."

foto: Selfie van Amin

'Uit de hand gelopen grap'

Amin heeft zijn lesje wel geleerd, net als moeder Naima. Haar zoon uitdagen doet ze niet meer. "Ik wil het niet goedkeuren, absoluut niet", vertelt ze. "Maar het is een grap die een beetje uit de hand is gelopen. Ik hoop niet dat er gevolgen komen. Ik wil het niet goed praten, maar die jongen had de dag van zijn leven en ik hoop dat het hierbij blijft."

Het hele fragment kun je hier terugkijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie