Sport

1. Newschevron right
  2. Jongen rent veld op tijdens Oranje-Montenegro om selfie te maken met Memphis Depay

Memphis Depay heeft een geslaagde wedstrijd achter de rug. Niet alleen speelde hij gisteren een belangrijke rol in de 4-0 overwinning op Montenegro, maar kwam de wedstrijd tot een mooi einde nadat een 13-jarige fan het veld oprende om een selfie te maken met de 27-jarige aanvaller.

Voorbereid

In de 90e minuut van de wedstrijd stormde het jongetje met zijn telefoon in de hand het veld op om een selfie te maken met Depay. Hoewel hij zich ervan bewust is dat het eigenlijk niet is toegestaan, poseerde de voetballer kort voor een foto en stuurde hij de jongen weer naar de tribune. "Ik zag hem al van verre afstand aankomen, dus ik had me erop voorbereid. Je weet dat het niet hoort, maar als hij er dan toch al is, maak ik gewoon foto", zei de voetballer tegen NOS.

Uitblinker

Depay blonk tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd uit in het Philips Stadion in Eindhoven tegen Montenegro. In de 38e minuut bracht hij Nederland op voorsprong na een strafschop. 24 minuten later maakte hij de 2-0. Uiteindelijk won het Nederlands elftal de wedstrijd met 4-0 nadat Wijnaldum en Gakpo de twee laatste doelpunten maakten. Oranje staat daarmee op de tweede plek in groep G van de WK-kwalificaties. Aanstaande dinsdagavond staat Oranje tegenover het Turks elftal in zijn laatste groepswedstrijd.