FunX

Jessica maakte een docu over Memphis Depay: "Hij laat zich echt helemaal niet gek maken"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jessica maakte een docu over Memphis Depay: "Hij laat zich echt helemaal niet gek maken"

Gisteren zagen we Memphis Depay nog scoren voor Oranje, maar hoe goed kennen we hem eigenlijk? Jessica Villerius volgde de sterspeler op de voet tijdens de herstelperiode van een horrorblessure die hij in 2019 opliep. "Memphis heeft echt een ijzeren discipline", vertelt de maakster onder meer over de aankomende docu in Start met Fernando.

Documentairemaakster Jessica Villerius over de aankomende documentaire: Memphis Depay - met beide benen

Mensen inspireren

Villerius benaderde Memphis al in 2014 voor een profiel, omdat ze zag dat het een bijzondere jongen was. De voetballer, die toen nog bij PSV speelde, vond het daarvoor nog te vroeg. In 2019 raakte Memphis ernstig geblesseerd aan zijn knie en belde toen Villerius zelf op. "Hij zei dat hij graag vast wilde laten leggen hoe zo'n verloop van een herstelperiode gaat, omdat hij dacht dat het misschien mensen kon inspireren. Toen ben ik natuurlijk meteen in het vliegtuig gestapt", aldus de documentairemaakster.

Ijzeren discipline

Tijdens het filmen leerde Villerius de sterspeler steeds beter kennen. "Dat gebeurt natuurlijk altijd als je iemand langer voor de lens hebt staan en dat is ook waarom ik dit werk doe", zegt ze. "Bij Memphis viel het wel op dat hij echt een ijzeren discipline heeft. Je ziet hem altijd als hij scoort zijn vingers in zijn oren doen. We weten inmiddels allemaal waarom hij dat doet en zo staat hij ook een beetje in het leven. Hij laat zich echt helemaal niet gek maken."

Quote

Ik stond daar natuurlijk ook met natte ogen. Ik vond het echt heel bijzonder om te zien.

Jessica Villerius

Broer in tbs-kliniek

Behalve over het leven als topsporter, laat de aankomende documentaire Memphis ook meer over zijn privéleven. Zo heeft hij bijvoorbeeld een broer in een tbs-kliniek, waar hij in de documentaire ook op bezoek gaat. "Hij zegt daar ook over: 'Ik ga m'n broer niet wegstoppen'", vertelt Villerius.

"Ik film vaker in tbs-klinieken en nu was ik daar met iemand die we eigenlijk allemaal kennen als een superster, die daar gewoon z'n broertje bezoekt", gaat ze verder. "Dan zie je eigenlijk gewoon twee broers die het supertof vinden om elkaar weer te zien. Ook zie je dat hij eigenlijk helemaal niet anders is dan jij en ik, en dat het hem ook raakt", zegt Villerius, die er zelf ook emotioneel van werd. "Ik stond daar natuurlijk ook met natte ogen. Ik vond het wel echt heel bijzonder om te zien. Ze hebben zo'n bizar ander leven allebei."

De nieuwe documentaire Memphis Depay - met beide benen is zondag 20 juni om 22.00 te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Ster advertentie
Ster advertentie