FunX

Maartje (26) verhuisde noodgedwongen naar Australië vanwege hooikoorts

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Maartje (26) verhuisde noodgedwongen naar Australië vanwege hooikoorts

De lente is gelukkig in volle gang! Na een historisch koude april en een van de natste meimaanden is de maand juni tot nu toe bijzonder zonnig. Toch zijn deze warme lentedagen niet voor iedereen reden genoeg voor een feestje. Zo hebben mensen met hooikoorts het nu ontzettend zwaar, zo ook de 26-jarige Maartje. Zij had namelijk zo'n last van hooikoorts dat ze noodgedwongen naar Australië verhuisde. In Start met Fernando vertelde ze meer over hoe ze die tijd beleefde.

Maartje moest noodgedwongen verhuizen naar Australië vanwege hooikoorts!

Met tegenzin verhuizen

Maartje keek er behoorlijk tegenop dat ze naar een ander land moest verhuizen vanwege haar allergie, maar had geen andere keuze. Ze had namelijk dusdanig veel last van hooikoorts dat ze nauwelijks kon ademen en griep kreeg van haar allergie. "Ik moest verhuizen naar een plek waar het winter was tijdens onze lente en zomer. Toevallig ben ik eerder naar Australië geweest en kende ik daar ook mensen waarbij ik op korte termijn terecht kon. Daarom ben ik maar naar Australië verhuisd."

Quote

Ik heb echt alles geprobeerd totdat er geen opties meer waren.

Maartje

Worst-case scenario

Dat Maartje moest verhuizen was voor haar een worst-case scenario. Ze had namelijk al van alles geprobeerd om haar symptomen te behandelen, maar niks bleek te helpen. "Je gaat alles proberen voordat je op zo'n punt komt. Het was natuurlijk niet de eerste keer dat ik er zoveel last van had, dus ik ging alle geneesmiddelen van de Kruidvat en adviezen van de huisarts uitproberen. Ook liet ik me intapen tegen hooikoorts bij de fysiotherapeut en ging ik zelfs alternatieve geneesmiddelen gebruiken. Ik heb echt alles geprobeerd totdat er geen opties meer waren."

In het ziekenhuis verblijven of verhuizen

Voordat Maartje naar Australië vertrok had ze zoveel last van hooikoorts dat ze opgenomen moest worden in het ziekenhuis, maar ook daar konden ze niet veel voor haar betekenen. "Het werd zo erg dat ze me niet zo goed meer konden helpen. Ze gaven me vervolgens de optie om vier maanden lang opgenomen te worden of om gedurende het seizoen weg te gaan. De keuze was toen snel gemaakt."

'Het gaat stukken beter'

Haar vertrek naar Australië was niet makkelijk en ook financieel erg zwaar, maar inmiddels is Maartje weer terug in Nederland en gaat het stukken beter.

"Ik ben nog een paar keer veranderd van arts totdat ik er een vond die me wel goed kon helpen. Daarna ben ik begonnen met immunotherapie, waarbij je dus ingespoten wordt met het stofje waar je allergisch voor bent. Dat wordt steeds opgebouwd totdat ik er na een paar jaar hopelijk niet meer allergisch voor ben. Dat gaat gelukkig goed nu. Ik heb wel nog steeds meer last van hooikoorts dan de meeste mensen, maar ik kan gelukkig wel weer werken en grotendeels uit het ziekenhuis blijven."

Ster advertentie
Ster advertentie