Films, Series & TV

Nieuwe Netflix-film over 13-jarige Afrikaanse uitvinder die dorp redde van hongersnood

  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Netflix-film over 13-jarige Afrikaanse uitvinder die dorp redde van hongersnood

The Boy Who Harnessed The Wind vertelt het waargebeurde verhaal van William Kamkwamba (gespeeld door Maxwell Simba). Deze 13-jarige jongen uit Malawi wist zijn dorp te redden van een ernstige hongersnood.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitivinding

William, die van school af moest omdat zijn ouders het niet meer konden betalen, ontwikkelde na zelfstudie in de bibliotheek een methode om met de kracht van de wind elektrische apparaten aan te drijven. Daarvoor zocht hij allerlei oude onderdelen die hij verzamelde op een lokale vuilnisbelt.

Vader

"Het is geen droom, papa. Ik ben niet aan het dromen," zegt de jonge William in de trailer overtuigend tegen zijn vader. De sceptische vader wordt gespeeld door Chiwetel Ejiofor, die je kunt kennen van 12 Years a Slave. Hij was daarnaast verantwoordelijk voor het schrijven van het scenario en had ook - voor het eerst in zijn carrière - de regie in handen. Aan Variety vertelt hij hoe belangrijk het is om dit verhaal te delen:

"Een globaal verhaal zoals dit, verdient een globaal platform, en ik ben blij dat ik met Netflix kan werken om Williams bijzondere verhaal van vastberadenheid en vindingrijkheid aan een wereldwijd publiek te tonen."

The Boy Who Harnessed The Wind is vanaf 1 maart te bekijken op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie