Films, Series & TV

TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach"

foto: RTL XL
  1. Newschevron right
  2. TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach"

The Voice Of Holland-deelnemer Richy Brown moest vrijdagavond de talentenjacht verlaten. Zijn coach Lil Kleine koos na de battle voor Pilar. Onterecht, vindt Richy. Hij uit zijn woede in een lang Facebookbericht waarin hij geen goed woord voor het programma, de coaches en de makers overheeft.

Te oud

Richy, die al jarenlang actief is in de muziekwereld, baalt er enorm van dat hij niet voor zichzelf is opgekomen toen hij het programma moest verlaten. "Er werd zoveel onzin uitgekraamd en ik heb er op dat podium niets van gezegd. Ik ben niet voor mezelf opgekomen of voor al die geweldige collega zangers die in de afgelopen tien jaar onterecht weggestuurd werden, na eerst overgehaald te zijn om mee te doen."

Zijn grootste kritiekpunt is dat de coaches hem geen enkele goede reden konden geven om hem niet door te laten gaan. Hij kreeg na zijn battle tegen Pilar - de twee zongen Lil Kleines favoriete nummer Ain't That A Kick in the Head - helemaal geen inhoudelijk kritiek op zijn zangprestaties. Wel kreeg Richy de keiharde mening van Anouk te horen: "Met alle respect Richy, jij hebt al zoveel dingen gedaan en geprobeerd. Je bent 37 nu en gaat richting de 40. Als je al zoveel hebt gedaan, ook op een behoorlijk level, en het is nog niet gebeurd, dan gaat het hem waarschijnlijk niet meer worden. Hoe goed je ook kan zingen."

Reactie

Op Facebook besluit Richy alsnog te reageren op het jurycommentaar dat hij na de battle ontving. Hij schrijft alles op dat hij toen direct had moeten zeggen. Zo had hij willen uitleggen dat het nummer niet zijn keuze was en hij niet zelf de toonsoort had gekozen. Op Anouk had hij ook willen reageren: "Wat ik had moeten zeggen: wat een klote instelling heb je als dat je commentaar is. En daarbij: waarom wordt The Voice Senior dan gemaakt? Muziek kent geen leeftijd. En dat ook nog van Anouk, die ik als coach zo hoog had zitten."

Richy legt daarnaast uit waarom hij na de battle zijn mond hield en niet tegen de coaches in ging. "Ik stond daar en besloot mijn mond te houden omdat Pilar zo veel fouten had gemaakt, dat ik het me niet kon voorstellen dat zij door zou gaan. [...]Dus ik zei niets, in de veronderstelling dat Anouk en Waylon het na de lovende kritiek van Ali gewoon even spannend wilden maken. Om twee minuten later beduusd weggestuurd te worden."

Gevraagd

De 37-jarige zanger schrijft in het bericht dat hij al meerdere keren door de redactie van Talpa gevraagd was om mee te doen aan het programma. Dit keer had hij zich laten overhalen."Ondanks het feit dat mijn vriendin al 21 jaar als eindredacteur tv programma’s maakt en ik dus wel weet hoe hard (en oneerlijk) het er aan toe kan gaan op het podium en in de montage én ondanks het feit dat ik zelf al 13 jaar muzikant ben en dus net als al mijn collega’s maar al te goed hoor hoe erg valse noten rechtgetrokken worden in de audionabewerking. Dit om er maar voor te zorgen dat het niveau hoog lijkt of om er maar voor te zorgen dat een vreemde beslissing van een coach wat geloofwaardiger lijkt."

Lil Kleine

Over zijn eigen coach, Lil Kleine, heeft hij ook weinig positiefs te zeggen. De rapper krijgt al weken kritiek in de media, omdat hij als coach weinig zou toevoegen aan The Voice. Dat commentaar is volgens Richy terecht. "Hij is een slechte coach. Heeft weinig verstand van zang, is niet gemotiveerd naar zijn kandidaten en weet zich absoluut niet te verwoorden (gek voor een rapper trouwens)." Tegelijkertijd vindt Richy het oneerlijk dat Lil Kleine alle schuld krijgt. "Wie is toch die visionair die ooit het idee had dat Lil Kleine een goede aanvulling op het coachteam zou zijn? Wie was verantwoordelijk voor zijn screening? Wat ik wil zeggen: voordat Jorik de klus accepteerde (en geef hem eens ongelijk) was er iemand die hem de klus aanbood."

Geen spijt

Richy laat ten slotte in het bericht nog weten geen spijt te hebben van zijn deelname aan The Voice of Holland. Hij is blij met deze vorm van publiciteit. "Muziek maken is nog steeds te gek. Een lastige weg, frustrerend, kostbaar… Maar de muzikanten die je ontmoet, die net zo struggelen als jij, maken het waard. Ik heb fantastische, getalenteerde collega’s die ik vrienden mag noemen. Samen maken we muziek. Samen struggelen we verder. En maken we steeds opnieuw de keuze om onszelf voor de leeuwen te gooien."

Ster advertentie
Ster advertentie