Naar homepage
Films, Series & TV

Musicalversie van The Queen's Gambit in de maak

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Musicalversie van The Queen's Gambit in de maak

The Queen's Gambit was wereldwijd een enorme hit en de Netflix-serie over schaaktalent Beth Harmon en zal nu ook op het toneel gaan verschijnen. Productiebedrijf Level Forward heeft volgens Variety de rechten gekocht om van de serie een musical te kunnen maken.

"Enorme eer"

The Queen's Gambit is een fictief verhaal dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Walter Tevis uit 1983. Afgelopen jaar kwam er een Netflix-serie uit dat het verhaal van Beth Harmon vertelde, een jonge schaakster in de jaren vijftig die een uniek talent blijkt te zijn. Volgens de directeur van Level Forward is het een enorme eer om het verhaal op het podium te laten zien. "Het verhaal brengt onderwerpen als gender- en raciale gelijkheid ter sprake en we kijken ernaar uit om daar met dit project een nieuwe stap in te zetten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de prijzen

Netflix won tijdens de Golden Globes twee belangrijke prijzen voor de serie: die voor Beste Miniserie en Anya Taylor-Joy voor Beste Actrice. In de eerste maand werd The Queen's Gambit door ruim 62 miljoen mensen gestreamd, waarmee het de best bekeken miniserie ooit werd op het platform.

Of de musical ook in Nederland op het toneel verschijnt, zal nog moeten blijken.

Ster advertentie
Ster advertentie