Films, Series & TV

Waargebeurde 'When They See Us' is mogelijk de heftigste Netflix-serie ooit

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Waargebeurde 'When They See Us' is mogelijk de heftigste Netflix-serie ooit

De nieuwe serie When They See Us is mogelijk een van de heftigste Netflix Original-series ooit. Voor de acteurs was het namelijk zo intens, dat ze na het filmen mentale hulp aangeboden kregen. De miniserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal vol racisme en onrecht rondom de Central Park Five: een verhaal dat eind jaren tachtig heel Amerika in zijn greep hield.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onschuldig

Het leven van vijf zwarte tienerjongens uit Harlem, New York veranderde in 1989 in een nachtmerrie toen ze werden opgepakt en veroordeeld voor het verkrachten van een hardloopster in Central Park, die vervolgens twaalf dagen in coma lag. Alhoewel de jongens niks met de misdaad te maken hadden, zaten ze zes tot dertien jaar lang onschuldig in de cel. De vierdelige serie volgt het heftige verhaal vanaf de arrestatie tot aan 2014, het jaar waarin de namen van de jongens eindelijk gezuiverd werden.

Cast

When They See Us is geregisseerd door Ava DuVernay, de vrouw die ook verantwoordelijk is voor 13th en Selma. De rollen van de vijf jongens worden gespeeld door Jovan Adepo (Fences), Chris Chalk (12 Years A Slave), Marquis Rodriguez (Luke Cage), Jharrel Jerome (Moonlight) en Justin Cunningham. Verder spelen ook Michael Kenneth Williams (12 Years A Slave), Blair Underwood (Deep Impact) en Vera Farmiga (The Conjuring) een rol.

When They See Us is vanaf 31 mei te bekijken op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie